sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Komento takaisin ja Falconin tilalle Wimoa...

Nyt kävi sillä tavalla että löytyi edukas käytetty Wimo GPM-1500 vertikaali joten uuden QTH:n antenniksi ei tulekkaan Falcon OUT 250B vaan tuo Wimo. Ihan yhtä hyvää SWR-käyrää ei wimolla ole mutta tämän antennin pitäisi toimia myös 160m alueella, minne falcon ei taivu.. Joitain käyttökokemuksia luin Wimosta mitä netistä löysin ja vaikuttaa jopa paremmalta kuin tuo Falconin tikku, tiedä sitten... Noh, sen näkee sitten kun antsa on ylhäällä.. Manuskaa lueskelin wimon sivuilta niin oli mainittu ettei radiaaleja tarvitse mutta on suositeltavaa kuitenkin esim. mastoputki, tai random pituisia lankoja / mitä muuta metallista on lähettyvillä yhdistää maatasoksi niin virittyy ja toimii paremmin... Eli 4~5m mastoputki tulee tuohon parvekkeenkulmalle ja siihen voisi putkeen vielä laittaa muutaman langan, yhden alaspäin ja pari vaikka parvekkeelle ritilöiden alle jne jne... Helpostihan noita radiaalilankoja saa piiloon muutamia, kunhan ei tarvitse 20m pituisia olla :)

Taajuus: 1.8 - 30MHz & 50MHz
Pituus: 6.30m
Materiaali: Aluminum
Tehonkesto: 200 W
Mastoputko max: 60mm
Max tuulikuorma (140 km/h): 200N
Kuljetuspituus: 1.3 m

Lainaus astrosurf.com:
Made of 5 aluminium segments, it comes with a trap in the lower segment made of thick aluminium wire but without radials. Cut by design to work on all HF bands, it requires a tuner to get a good SWR as well as a counterpoise made of several 1/4l radials at the base. To work on low bands (160 and 80m), a radial over 10m long is recommended if the antenna is placed at ground level but it should be elevated to reduce ground effect.

Offering a gain similar to the one of a dipole (0.3 dBd) its sensitivity is on par with a dipole with of course a little more QRM due to its vertical polarization.

It works fine for DXing too but do not expect miracles and work a DX-pedition in the middle of the Pacific or you wil be really lucky.

Pari linkkiä vielä loppuun:
Wimo.com GPM1500
Astrosurf.com - Portable / Vertical antennas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti