sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pöytämikrofonia HF-rigiin

Kävi mielessä kokeilla Yaesun kanssa tuommoista Shure C606 laulumikrofonia, tietokoneeseen mikserinkautta kytkettynä ainakin ääni on ollut laadukas. Tuumasta toimeen, juottelin 4 pinniseen mikkiliittimeen shuren audiojohdot ja PTTlle perus kaiutinjohtoa pätkän. Soveltuu käytettäväksi jo aiemmin tekemäni mikrofoniadapterin avulla Yaesu FT450 rigissä.. Impedansseiltaan jne. mikrofoni soveltuu käytettäväksi suoraa riginkanssa.


Ensivaikutelmaltaan homma pelittää hyvin, 3n vasta-aseman kommenttien mukaan ääni on aavistuksen pareelaatuinen kuin Yaesun omassa mikissä SSBllä ja FMllä "studiotasoa" hi. Tämä tulos on riittävä, koska tarkoitukseni nimenomaan oli saada pöytämikrofoni ettei tarvitse käsimikkiä jatkuvasti pitää kädessä. Shuren mikrofonin kaveriksi löytyy hyllystä pari erilaista pöytätasolle asetettavaa 3jalkaa jolla mikrofonin saa sopivasti suuntasolle naamaneteen... Näin on kädet vapaana esim. kirjoittelemaan logia tietokoneella tai muuta puuhailemaan.

PTTn virkaa hoiti testailussa vain 2 johdonpätkää jotka liitin toisiinsa lähetyksen ajaksi mutta lopulliseen 'versioon' on tarkoitus hakea pyhienjälkeen VEKOYltä jalkakytkin jolla hoitaa PTT.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti