tiistai 29. tammikuuta 2013

DVB-T USB-tikku saapui vihdoin

Kuukausi tilauksen jälkeen tuo USB tikku saapui vihdoin.. Tottakai heti testaamaan, käyttöönotto on helppoa..



Tikku koneeseen kiinni, ei asenneta mukana tulevia ohjelmistoja, jos windows haluaa jotain itse asentaa voi sen antaa ajurit ladata..

Ensimmäisenä ladataan Zadic. Zadicilla asennetaan tikulle ajuri.

Valitse Bulk-In, Inteface 0, jos ei löydy listasta valitse Options -> Show all devices
niin pitäisi ilmestyä näkyviin. Tämän lisäksi valitse vielä ajuriksi WinUSB ja kliksauta Install/reinstall driver!

Kun Zadic on ajettu, lataa SharpSDR (huom. ei normaali stable vaan sivulta hieman alempaa löytyvä RTL-SDR "sdr-install.zip" filu. Pura paketti ja aja installer .bat filu. Kun skripti on ajettu läpi löytyy on koneellasi ohjelman uusin versio sdrinstall\sdrsharp hakemistossa. Käynnistä ohjelma ja valitse laitteeksi RTL-SDR / USB. Siinäpä se, homma pitäisi pelata sillä :) Tikun mukana tullut antenni on todella kehno, virittelin parimetriä sähköjohtoa tikunperään niin sain sentään radio suomipopin kuulumaan testiksi..


Senverran vielä huomauttaisin että tämä vaatii melko hyvin konetehoa, tämä 2.2GHz yksiytiminen AMD-läppäri meni suosiolla kyykkyyn eikä jaksa pyörittää kunnolla tätä hommaa... Eli varaudu siihen ettei vanhemmilla koneilla oikeen onnistu :)


Kokeilut jatkuu, kirjottelen tänne sitten juttuja kun olen perehtynyt enemmän tikun ominaisuuksiin.. Nyt asentelemaan ohjelmistot tuonne hamshackin tehokkaammalle koneelle jos siinä riittäisi jyty vähän paremmin (3.1GHz dualcore jne)... 73!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti