torstai 7. marraskuuta 2013

HP 6715s läppärin jäähdytyshuoltoa

Vanhahko HP 6715s AMD Sempron 2GHz suorittimella varustettu kannettava tietokoneemme alkoi tilttailemaan ja ylikuumentumaan, flekti huusi jatkuvasti täydellä teholla ja ulospuskeva ilma oli todella kuumaa..

Onhan tuosta aiheesta tullut kirjoiteltua aiemminkin, ja tuota konetta putsannutkin, en tosin näin perusteellisesti ennen.. Purkasin koneen lähes kokonaan paloihin ja puhdistin perusteelliseti joka puolelta. Lisäksi irrotin prosessorin ja piirisarjan jäähyn ja uusin lämpöjohteet, joka osoittautui kyllä aiheelliseksi. Prosessorin ja jäähyn välinen lämpötyyny oli kovetunut ja rapistunut pieniin palasiin. Piirisarjan tyyny oli hieman paremmassa kunnossa mutta eipä kehumista siinäkään ollut. Putsailin tyynyt pois ja korvasin laadukkaalla hopeatahnalla jonka lämmönjohtavuuden pitäisi olla erittäin hyvä. Tässä on huomiotava kun lämpötyyny korvataan tahnalla, jos samassa jäähyssä on useampi jäähdytyskohde kuten piirisarja ja prosessori, on tarkistettava että kontakti säilyy molemmissa. Omassa tapauksessa joutui hieman taivuttelemaan jäähyä jotta piirisarjankin jäähdytys pelasi, aluksi siinä oli senverran rakoa jotta kopiopaperista leikattu suikale liikkui kitkatta välissä..



Kone toimii taas hyvin ja käyntiääni hiljeni huomattavasti :). Ei iso homma kunhan muistaa olla tarkkana ja varovainen ettei riko mitään :).

Kuvia projekteista: http://kuvat.gzt.fi/index.php/HP6715s/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti