keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Topfield TF500PVRc virtalähteen korjaus

Topfield TF500PVRc tallentavan digiboksin tyyppivikana, tunnetusti näille nykypäivän viihde-elektroniikan laiteille, virtalähteen konkat tuli tiensä päähän vaiheessa kun muuten boksilla olisi vielä käyttöikää kyllä.. Oireinahan tähän powerin hajoamiseen normaalisti kuuluu aluksi boksin tilttailu, kaukosäätimen huono toiminta jne.. Lopuksi toki boksi mykistyy eikä lähde enää käyntiin lainkaan.


3 Elkoa selvästi hatut pulleana powerissa
Irrottelin powerin digiboksin sisältä ja totesin että ainakin 3 elkoa on nostanut hatut ylös eli pulleina päällipuolelta.. Kolvi kuumaksi ja irroittelin kaikki powerin konkat kerralla vaihdettavaksi, osien hinnaksi tuli paikallisesta elektroniikkakaupasta (vekoy) vajaa 10€uroa. Kirjoittelin konkista osalistan ylös ja laitan myös tähän jos jollain on tarvetta samanlaiselle huollolle, voi osat tilata valmiiksi ja sitten irroitella & laittaa suoraa uudet samalla kertaa..

- 1kpl 150µF 400V
- 1kpl 1000µF 10V
- 2kpl 860µF 25V
- 2kpl 1500µF 10V
- 2kpl 220µF 35V
- 2kpl 1µF 50V
- 3kpl 33µF 50V
- 4kpl 330µF 25V

Jos samalla jännitearvolla olevaa kondensaattoria ei löydy, ota seuraava ylöspäin, ei alaspäin. Toki isomman jännitearvon konkat voivat olla muutenkin pitempi-ikäisiä tulevaisuutta ajatellen.. Suosittelen valitsemaan kondensaattoreiksi LOW-ESR mallia olevat, vaikka aavistuksen kalliimpia ovatkin..

Lopputulos: Toimiva digiboksi

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos listasta - vaihdoin itsekkin nuo samat 3 pullahtanutta ja yhden 330µF 25V - taas käy ja kukkuu ja kuvan laatukin parani huomattavasti. Ehkä vaihdan kuitenkin nuo kaikki loputkin sillä laite "napsahtaa" ikävästi kerran minuutissa. Muuten C15 oli 680µF 25V... listassa 860?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OK Juha - kiitos kommentista. Voi olla kirjoitusvirhe paholainen iskenyt tai sitten on poweri eri revisiota tms. ja hieman eri osilla, tämmöinenkin on toki mahdollista.. Itse olen tavannut vaihdella kaikki aina suoraa kun eivät nuo nyt niin kalliita ole, voi sielä olla huonoja konkkia vaikkei päällepäin huonoilta näytäkkään. :)

   Poista