lauantai 26. heinäkuuta 2014

HaMDR-Tunkkausta auton APRS-trakkeriksi

Lempinimen hamdr takaa löytyy 5-wattinen 2 metrille helposti laitteen softa vaihtamalla modifioituva, alunperin Telen 150 MHz Mobinet-verkossa käytetty Comarco MDR Systems MDR 150 dataradio. 


Kulkeutuipa pari MDR-radioa minulle, uudelleen softattuna käteviä laitteita mm. auton APRS-träkkereiksi, senkun lyöt asetukset sisään, GPS sekä antenni kiinni ja virrat päälle..

Monet GPSät vaatii 5V käyttöjännitteen jonka voi napata MDRn sisältä löytyvältä 5V 7805-regulaattorilta, tästä ei kovinkaan paljoa ollut netissä kuvamatskua niin piti sitten moinen kuva napata.. Ensimmäinen kokeilu oli ihan normaalilla päällystetyllä kytkentäjohdolla mutta tässä tuntui olevan hieman ongelmia RFn kanssa joten 2-versiossa kokeilin laittaa suojattua kaapelia (ei ollut käsillä pienempää kuin rg58 koaksiaalia joka onneksi mahtui kotelonsisään juuri ja juuri).. Sitä toimiiko tämä paremmin, ei vielä ole tarkempia havaintoja.Lisäsin myös GPSän johtoon radionpäähän ferriitin jonka sisältä johto kulkee kahdesti. GPSien johdotuksia oli hieman vaikeanoloista löytää netistä suoraa joten jos ei muuten niin itselleni muistiinpanoksi tähän blogiin parin RS232 gepsin johdotukset mitä HAMDR/APRS-käytössä tarvitaan:

Globalsat BR-304 (SirfII):
GND: Musta & Kirkas (D25 pin 7)
+5V: Punainen (D25 pin 25)
TX: Vihreä (D25 pin 14)

Polsar PGM-648 (SirfIII):
GND: Musta (D24 pin 7)
+5V: Punainen (D25 pin 25)
TX: Vihreä (D25 pin 14)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti