torstai 10. syyskuuta 2015

APRS-dualbanderi autoilukäyttöön..

Erittäin hyvinpalvellut Yaesu FT1900 sai siirtyä ja korvaavaksi radioksi tuli Kenwood TM-D710A. Näppärä vekotin kun itse radion saa piiloittaa penkinalle ja vain näyttö asennetaan näkyville.. Ihan helppohan noin isoa näyttöä ei ole sijoittaa mutta pienen pähkäilyn jälkeen paikka tälle löytyi ja sain samalla piiloitettua ruman liimajäljen joka keskikonsolin yläosassa "komeili".

Puolituntia- jos ei pitempäänkin pyörittelin naamataulua ympäri auton etuosaa ja mietin minne sen asentaisi, lopulta tulin siihen tulokseen että keskikonsoli ja mahdollisimman ylös, radion alapuolelle. Radion alapuolella on 2 puhaltimen aukkoa mutta en äkkiseltään muistaisi että ne olisi ollut käytössä juuri ikinä niin päätin uhrata niistä toisen radion asentamiseen.. Ritilä veke ja sisäpuolelle näytön tellinki kiinni, alkuperäisellä kiinnitysteipillä ja lisäksi kunnon ruuvikiinnityksellä, ei muuten lähde irti vahingossa..  Allaolevassa kuvassa näkyykin oikeassa reunassa tuo ruma liimajälki mistä aiemmin mainitsin.. Paneelin ja GPS:n piuhat sai näppärästi myös tuolta ilmakanvan kautta vedettyä ettei tarvinnut muita reikiä tehdä.. Aikanaan kun radio joskus poistetaan, saa ritilän vain napsauttaa paikalleen eikä asennusjälkiä näy, perfect crime ;).


Aikaavievä asennushan tuo oli kun sen kunnolla teki, onhan siinä piuhaakin jotka kulkee kun laskee mukaan lisäkaiuttimen 2 napaisen, RJ45 8pin-piuhat näytölle sekä näppikselle sekä GPSn sarjadata taakse.. Nooh, mattojenalle mahtuu piiloon kyllä..

Lopputulos on mielestäni hyvä, mikrofonilinjassakaan ei esiinny mitään häiriöitä jne. Näyttöä on kohtuu helppo vilkuilla ajonaikana ja nappeihin ei tarvitse liikoja kurkotella.


QRV!

Kuso kulkee ja APRS-paketit rullaa, onnistunut asennus. 2 päivän käyttökokemuksien mukaan kyllä erittäin hyvä radio. Menutkin hyvin selkeät kun niihini jaksoi hieman perehtyä. Voin suositella lämpimästi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti