keskiviikko 16. syyskuuta 2015

KotiQTH:lle antennihankintaa... Diamond CP-6

Erilaisia lankoja  pystyssä ja vaakassa, balunilla ja ilman.. Ei oikein miellytä, toimii hyvin jossain, huonosti muualla.. Toinen mitta taas ei.

Ajattelin kokeilla vaihteeksi jotain kaupallista joten pikaisen neuvottelun Jyrkin kanssa (koneita.com radiokauppias) päädyin lopputulokseen Diamond CP-6R. Kyseinen antenni on trapeilla lyhennetty 1/4 GP 80, 40, 20, 15, 10 ja 6m taajuusalueille. Ko. antennista on myynnissä "CP-6" ja "CP-6R" versiot joista jälkimmäinen pitää sisällään aiemmin lisäoptiona myydyn "SSB-radiaalin" eli 80m trappimaatason jonka ansiosta antenni virittyy alimalla bandilla taajuusvälille 3675-3725kHz SWR alle 1:2 (ainakin valmistaja lupaa näin).

google-kuvahausta lainattu kuva
Ajatuksena olisi asentaa antenni talon päädylle 6m putken kanssa. Putki tulee päädylle koolauksiin kiinni kahdella mastokiinnikkeellä sekä vielä räystäslautaan. Antennin korkeus maanpinnasta noin 12m ja etäisyys talon peltikatosta n. 3m.

Mastoputki ja maadoitustarpeet on jo hankittuna, antenni on tilattu ja sovittu noudettavaksi huissin rompepäiviltä 10.10. Mastokiinnikkeet täytyy vielä tilata netistä, luultavasti taloon.com-verkkokaupasta koska heillä on erittäin kilpailukykyinen hinta näille finnsatin valmistamille kiinnikkeille. Vastaavia myydään myös vaasalaisissa kivijalkamyymälöissä mutta laatu on huomattavasti heikemmän oloista. Sivu ja pystytukina on pelkät ohkaiset pätkät harjaterästä, jos siinä sattuu olemaan huono hitsaus, siinä kun ei kovin paljoa saumaa ole niin se ei paljoa kestä. Toisin kuin tässä finnsatin valmistamassa taas on saumaa pidemmälti sekä .. no, kuvat alla, ymmärtänette yskän.

Motonetin kiinnike (samaa myös hongkongissa myynissä

Finnsatin malli kiinnikkeestä
Kuten kuvista jo näkee, finnsatin versio on huomattavasti luotettavamman näköinen. Itse antennihan ei paljoa paina (4,5KG) mutta kapasitanssihattuineen ja maatasoineen ym. kanssa siitä toki tuulikuormaa löytyy jonkunverran. Kiinnitys seinään, alin kiinnike 3m räystäästä, toinen 1,5m välille sekä lisäksi räystäslautaan kiinnikkeellä jonka valitsin saman valmistajan valikoimasta. Luulisi näillä pysyvän kovemmassakin myräkässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti