perjantai 2. maaliskuuta 2012

Halpa 47A 13.3V poweri (HP DPS-600PB B Modifiointi)

Sain käsiini postikulujen hinnalla 2kpl HP DPS-600PB B-virtalähteitä jotka on alunperin palvelintietokoneiden powereita. Parempaa perus ATX-powereihin on laatu ja tuo että 12V linjasta saa täyden jännitteen ulos ilman muiden kuormittamista yms.. Tämä hamssi eteläsuomesta keneltä nämä sain mainitsi että HF ja 2m ainakin toimiipi ongelmitta, 6m:llä esiintyy jotain vinkunaa.. 2m Linukan powerina käytetty onnistunein tuloksin sielläpäässä.. Näitä löytyypi tarjolla ainakin joillain foorumeilla suomesta ja ebay tietenkin palvelee, alle 20€ hintaan löytynee sieltäkin..

Lueskelin RC-autoilijoiden forumeilta tästä niin melko hyviin tuloksiin oli kuormittamisessa päästy eli ruokkii yli 40A kuormaa jännitteen nostamisen jälkeenkin..
Poweri kytkeytyy "valmiustilaan" kun virtakaapeli kytketään jolloin 5V linja kytkeytyy päälle ja tuuletin pyörii hitaasti. 12V linja täytyy kytkeä erikseen päälle, tässä ohje miten se kytketään pysyvästi käyntiin, mielestäni ei järkeä tähänkohtaan modata kytkintä koska valmiustilassa ollessaan powerin tuuletin pyörii kuitenkin jne. eli laittakaamme virtakatkaisija toiseenpäähän poweria minne 230V syötetään..

Poweri pysyvästi 12V ON tilaan

Powerissa oleva pieni piirilevy jossa liitännät irti ja juotetaan kuvan mukaan hyppylangat kahdesta nastasta maihin..


Irrotin myös +5V ja -12V linjat kokonaan powerista tuohon pienelle piirilevylle sen irroitusvaiheessa koska minun käytössäni näitä linjoja ei tarvita..


Nyt kun kytkee virtakaapelin seinään lähtee poweri päälle ja antaa ulos 12.5V jännitteen.. Tässäkohtaa pitääpi huomata että powerin tuuletin täytyy olla kiinni tai poweri ei lähde käyntiin, itse raavin päätäni hetken tämän kanssa :).


12.5 -> 13.3V

Juotetaan kuvan mukaisesti 1.5Kohm vastus pikkupiirilevylle, pientä suojausta myös ettei tule oikosulkuja...


Ja testausta..?


Netistä löytyy juttua tämän powerin modailusta, jännitettä saisi korkeammallekkin mutta 13.5V ja yli aiheuttaa kuulemma sen ettei jännite pysy enää stabiilina ja poweri alkaa sammuilemaan sillointällöin joten tämä 13.3V jolla poweri toimii tasaisesti lie kyllä riittävä..

Seuraava vaihe itselläni olisi se että sorvaan tästä palapelikotelosta jonka pelastin romulavalta sopivan kokoisen tuolle powerille.. Käyttökokemuksia ja valmiin powerin kuva tuleepi sitten myöhemmin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti