keskiviikko 16. lokakuuta 2013

ADS-B Vastaanottoantenni

ADS-B vastaanottoon kelpaa hyvin yksinkertainenkin antenni jos sen saa sijoitettua hyvin. Erittäin tärkeää on huomioida tikulta antennille menevän kaapelin laatu koska 1090MHz taajuudella kaapelihäviöt ohkaisissa kaapeleissa on jo hurjat.

Antennin rakennusmateriaaliksi kelpaa esim. kaasuhitsauspuikko tms. vastaava materiaali, näin pienestä GPstä kun on kyse passaa siihen vaikka tavallinen jäykkä sähköjohto..

Antenni koostuu viidestä elementistä jotka ovat kaikki saman mittaisia (65mm). Antennin rungoksi käytetään laipallista UHF/BNC/N-naarasrunkoliitintä. Antennin säteilijä juotetaan liittimen keskitappiin ja 4kpl maatasoja kiinnitetään sopivan kokoisilla abikoliittimillä sekä ruuveilla runkoliittimen kulmissa oleviin reikiin. Itse olen varmistukseksi puristamisen lisäksi myös juottanut antennielementit abikoliittimiin. Kiinnittämisen jälkeen maatasot taitetaan 45astetta alaspäin, näin saadaan antennin impedanssi lähemmäs oikeaa (50ohm).


Itselläni ko. antenni on tällähetkellä ikkunalaudalla, joka on ns. upotettu eli about samalla tasolla talon seinän kanssa, kuuluvuus ei ole hurja mutta toimii tuossakin jotenkuten.. Ajatuksena on lähipäivinä siirtää antenni parempaan paikkaan.

Kuuluvuusalue ikkunalaudalla (Vaasa).

Muut artikkelit liittyen aiheeseen:
RTL-SDR & ADS-B (debian linux)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti