sunnuntai 30. marraskuuta 2014

OH6RDT APRS-Digipiitteri QRV Teuvan Parrassa

Yksi projekti saatu taas päätökseen nimittäin Teuvalle Parran laskettelukeskukseen saatiin tänään toimintaan OH6RDT APRS-Digipiitteri. Digi on varustetty pystydipolilla (syöttöpiste 100m haat) ja 5W MDR-dataradiolla.

APRS:ssä on ollut aika paha katve välillä pirttikylä-pori, toivottavasti tämä nyt parantaa sitä huomattavasti. Onhan antennikorkeus aika melkoinen ottaen huomioon pohjanmaan peltoiset tasangot ja sijoituspaikka 50km rannikolta antennikorkeudella 180m merenpinnasta(!!).

Itselleni jäi tuo konfiguroiminen ja testailu, valitettavasti en päässyt mukaan asennuskeikalle mutta Tony OH6ELF ja Keijo OH6LF hoitovat homman tietysti kotiin täydellisesti. 

Kiitoksia projektista seuraaville tahoille:
- OH5KFP Ari, MDR-Laitteen lahjoitus
- OH6LF & Teuvan radiokerho - Asennuspaikka ja lupa
- OH3BK - Konfigurointiapua
- OH6ELF - Kuljetus & Asennuspuuhia.


Eikun paketteja eetteriin. 

Digipiitterin tietoja/infosivu APRS.fi: http://aprs.fi/info/a/OH6RDT

Lisäys 1.12:
Digi näyttää toimivan kivasti, ainakin kurikan nurkilta poimii hienosti autojen lähettämiä paketteja, samoin erään kolmospiiriläisen paketit oli kantanut ~50km päästä mobilesta digille.. Myöskään pakettejen eksyminen nettiin ei ole mikään ongelma, digi tavoittaa mm. OH6AA-3, OH6AA-1, OH6DL ja OH6GSL iGatet. Oli sieltä näemmä mennyt OH1KH:n asemalle poriinkin toistakymmentä pakettia. Hieno juttu!

Pystydipoli valmiina vastaanottamaan paketteja

MDR-Dataradio sekä Diamondin virtalähde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti