keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Svedjehamnin näkötornin valloitus VHF:llä

Jokakuukautisen Nordic Activity Contestin VHF- eli 144-145MHz alueen kilpa kisattiin eilen. Kotoa rivitalokämpän parvekkeella olevalla pystyantennilla kun tulokset ovat rajoittuneet kahteen paikalliseen asemaan, päätin kokeilla jotain muuta tälläkertaa..

Pakkasin autoon 9-elementtisen vårgårdan 145MHz Yagi-antennin, akun, radion ja suuntasin Björkön saarelle svedjehamniin, saltkäretin näkötornille. Päivä sattui olemaan erittäin tuulinen jonka ansiosta lintubongareita oli ehkä vähemmän liikenteessä. Muutama kummastunut katseli touhuja mutta ei mitään erikoisempaa kommenttia tullut, yksi vitsi, ajan henkeen sopien, yhteydenpidosta Putinille..

No niitä tuloksia? Pisimmät yhteydet tuli konnevedelle ja ouluun, lähemmäs 300km välimatkaa siis joka on VHF-alueella jo mukava matka. Ruotsin puolelle myös useampi yhteys, signaali naapurimaasta oli tietenkin voimakas kun välimatkaa ei ole rannikolle kuin 60km ja pelkkää vettä välissä. 2 tunnin kisasta äänessä olin n. 1,5 tuntia jonka jälkeen purkasin aseman koska tuuli nousi liian voimakkaaksi, antenni ei enää pysynyt suunnassa edes yhdellä kädellä putkea pitelemällä.

Aerobiselta liikunnalta ei myöskään vältytty, n. kilometrin kävely autolta tornille jonka jälkeen reilu 20m torniin kiipeäminen radion, antennin ja akun (~20kg) kera. Eihän niitä kerralla ylös saanut.

Kiitos yhteyksistä asianomaisille ja IOTA Eu-101 spesiaali QSL-kortti tulee perästä via bureau.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti