maanantai 7. tammikuuta 2019

Uuden OHFF-alueen ensiaktivointi, OHFF-0705 6.1.2019

Vuodenvaihteessa on julkaistu määrissä uusia OHFF-alueita, yhtenä niistä hyvinkin tuttu sommarö linnakealue (OHFF-0705 Ängesholmen).. Tätähän täytyi sitten taas kerran lähteä aktivoimaan, nyt IOTA-statuksen lisäksi OHFF:nä.

Varustukseksi 88Ah akku, FT450 + LDG AT200 pro2 sekä antenniksi G5RV. Ajatuksena oli suunnistaa tuttuun paikkaan, alueen reunalla sijaitsevalle kivilaiturille. No, aina ei onnistu, rantaan vievät 2 tietä olivat molemmat poikki kaatuneiden kuusien takia.


Takaisinpäin pätkä ja aseman pystytys metsähallituksen tuvan viereen. Sijaintina myös ihan kohtalainen koska lähistöllä on myös kota missä valmistella eväitä. Antenni ylös ja radiot tulille -> 9+30dB pörinät 80m:llä, 40llä ~6S.. 20m:llä tilanne oli jo paljon parempi. Rannassa ei ole ollut häiriöistä koskaan kiusaa, ehkäpä tuossa vieressä olleen tuvan hätävalaistus tai ilmalämpöpuput tuottaa voimakasta paikallista häiriötä - ei jatkoon tämä sijainti.

Kusoja saatiin silti aivan mukavasti, 72 kappaletta. 80llä muutama OH-kuso, häiriöistä turhautuneena bandinvaihto 40lle, siinä yksi mukava pileup ja 20llä toinen -> kusoja olikin jo mukava määrä kasassa.

Lopeteltiin ja valmisteltiin hernesopat, makkarat ja lämpöiset mehut nuotiolla vielä ennen kotiinlähtöä. Seuraavalla kerralla rantaan, tuttuun paikkaan. Moottorisaha loosteriin ja menoksi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti