lauantai 27. maaliskuuta 2021

MDR:än ja NR770-antennin asennus G-Astraan.

Kulkupeli vaihtui 2004vm. G-astraan tuossa taannoin ja jotain radioakin piti tietysti saada äkkiä asennettua..

Antennin asennus.
Auton ula-antenni osoittautui rikkinäiseksi, jalka entinen ja "liimailtu kasaan" niin päätin laittaa tuohon tilalle NR-770 diamondin ja tilata Wimolta diplekserin jonka avulla voi tuota käyttää 2m/70cm lisäksi ULA-RX:lle. Jalan irroitus oli helppoa, asennusreikä olikin pyöreän sijaan neliskulmainen, eikä tietysti aivan tarpeeksi suuri UHF-jalalle. Yksi kierros "kuusiporalla" riitti avaamaan reikää senverran että Sirion UHF-jalan sai asennettua.
Tässä autossa katon väliin pääsy ja johdon tuonti takaluukkuun oli itseasiassa vielä helpompaa kuin aiemmin omistamissani corolloissa ja nissaneissa, ei tarvinnut aukaista ainoatakaan ruuvia, kaikki palikat lähti "naks naks naks" - pikakiinnikkeillä - eikä yksikään edes katkennut / vaurioitunut! Eipä tuossa sen kummempaa, hyvin taaksehan tuo tuli että hieman voi säteilykuvio olla toispuoleinen mutta haittaako tuo.
Ehkä kesällä paremmilla keleillä jalka- tai kaksi lisää HF-radiolle - katsotaan.. Muutama kuva antennin asennuksesta alla.

Alkuperäinen ULA-antenni poistettu

Ei aivan mahdu :)

Valmis!

MDR:n asennus.
MDR? - Lyhyesti: 
Lempinimen hamdr takaa löytyy 5-wattinen 2 metrille helposti laitteen softa vaihtamalla modifioituva, alunperin Telen 150 MHz Mobinet-verkossa käytetty Comarco MDR Systems MDR 150 dataradio

Lisätietoja http://oh6v.fi/stuff/MDR

MDR on kelpo laite APRS-hommiin, osaa toimia digipiitterinä tai trackerinä itsenäisesti, tracker-tilassa vaatii kaverikseen vain GPS:n, antennin ja sähköä. OH6ELF on hionut MDR:lle aika kivan konffin joka toimii niin kaupunki kuin maantieajossa mukavasti, konffia voit tarkastella täältä, MDR:n asetushommiin en enempää tässä pureudu..

No, radion asennus on helppoa kotelon laippojen ja siinä sijaitsevien reikien ansiosta, asennuspaikaksi valikoitui takaluukun vasemmassa reunassa oleva syvennys. Ylimääräiset antennipiuhat ja GPS:n johto hukkaantui kivasti tuonne ensiapulaukku- jne lokeroon, ja kannen kiinnitys on senverran löysähkö että välistä sai johdot kivasti radiolle. Vielä pitää hieman tehdä viimeistelyä. 

Virtapuoli on vielä toistaiseksi ihan tupakansytkärin takana, piuha kyllä hyvin piilossa vietynä eteen ettei jokainen siihen kompastu, mutta toisaalta MDR tuskin tulee olemaan kovin pitkään autossa koska samalla kun vedän akulta 6mm2 piuhan radioiden syötölle taakse, asennan TM-D710 rigin jossa on APRS-toiminnot sisäänrakennettuna.

Muutama foto asennuksesta kaupanpäälliseksi:

GPS ikkunalla


1 kommentti:

  1. Siisti asennus! Itse löysin hamsirigille syötön ratin alla olevasta sulakelaatikosta... siellä oli tyhjä sulakepaikka, jossa oli syöttöpuoli asennettu. Manuaalin mukaan tuo oli 30A sulakepaikka tarpeeseen jota ei oltu asennettu. Tökkäsin siihen liuskan, josta +johdon rigille... sen johdossa on sitten sulakepesä.

    VastaaPoista