keskiviikko 22. maaliskuuta 2023

Sark100 analysaattoriin paristoteline

Kaupoissa tuli itselle tuollainen kiinalaisten tekemä "kopio", alunperin kittinä myydystä antennimittarista. Edellinen omistaja ei ollut kokenut tätä puutteeksi mutta itse tuumasin että jos analysaattorilla, vaikkakin puuttellisella (ei käyriä ym.) mittaillaan antennia, itse teen sen yleensä ns. kentällä enkä hamshackissä niin täytyyhän tässä olla sähköä muutenkin kuin 12VDC verkkovirtapowerista saatavilla..

Kaivelin nettiä niin tuli vastaan tuo alkuperäisen kitin manuaali, josta löytykin nuo ns. puuttuvat komponentit jotka tässä lisäilin itse mukaan. Oli muuten harvinaisen hyvä manuska, kerrotaan mm. miten tehdä ja mittailla puolenaalon stubi ym. 

No juu, itse asiaan, tämähän oli vain tälläinen "helppo ja nopea perjantai-illan projekti" - ja juuri sellaiseksi se osoittautuikin, mutta ainahan voi blogata, vinkvink muille tms.

Sark100 analysaattori kiinanpoikien tekeleenä metallikoteloituna, jossa on valmiiksi tila akulle/paristoille mutta syystä tai toisesta, niitä ei mukana ole.

Alkuperäisen manuaalin kun olin lueskellut läpi, siinä oli osaluettelossa 2kpl 4xAAA-pariston pidikettä, joiden avulla saadaan sopiva käyttöjännite laitteelle. Näissä kiinankavereiden tekeleissä ei sitä mukana ole ollut, ainakaan normaalissa tilauspaketissa, mutta selkeästi on ajateltu että sinne voi nuo, tai jonkun akun laittaa. 

Noh, tsekkailin paikallisen elektroniikkakomponentti kauppiaan listoja ja sieltään löytyi 4xAAA-pidikkeitä hyvinkin edulliseti, kaksi niitä ja sillähän päästään -> 8x1,5>12.. 

Hieman sähköteippiä suojaksi, parin piuhan tinailu ja done.

Mittari on mielestäni huomattavasti käytännöllisempi nyt, kuin että pitäisi olla verkkovirtapowerin perässä aina kun jotain haluaa mitata :). 

Ja kuvathan kertovat enemmän kuin tuhat sanaa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti