tiistai 12. kesäkuuta 2012

Baofeng UV-5R saapui

Baofeng UV-5R kiinanihme löytyi tänään postikonttorista. Toimitus perinteistä ~2vk luokkaa mikä on tuttua 409shop.comin nopeana toimituksena, pahimmillaan on kestänyt tuotteen saapumiseen tilauksesta jopa 5vk.

Joitain tärkeimpiä speksejä radiosta lainattuna 409shop.comin sivuilta
Frequency Range: 136-174 / 400-480MHz
Dual-Band Display, Dual Freq. Display, Dual-Standby
Output Power: 5Watts
128 Memory Channels
50 CTCSS and 104 CDCSS
1750Hz Brust Tone
FM Radio (65.0MHz-108.0MHz)
Hight /Low RF Power Switchable 1/6W
25KHz/12.5KHz Switchable
Channel Step: 2.5/5/6.25/10/12.5/25KHz
Ensivaikutelmaa:
- Hyvä ja siisti käteensopiva muotoilu, tarpeeksi selkeä näppäimistö, 3lla eri taustavalovärillä valittava näyttö
- RX hieman huonompi 2mllä kuin TYTissä joka on samoilla kuorilla oleva 2m radio (ja +30€ kalliimpi)
- Näyttö ei saa kehuja, välillä näkyy näytön kaikki merkit taustalla tosin ei häiritsevän tummasti
- Ohjelmointi on aika keljumainen näppäimillä, esim. toistinasemat joutuu ohjelmoimaan "kahteen kertaan", eli RX ja TX-taajuus pitää tallentaa erikseen, toistinasemaerotus löytyy radiosta mutta memorymodessa se ei toimi.. VFO modessa pelaa kuten pitääkin.
- Kuunteluääni on hyvä ja tarpeeksi voimakas, tosin ihmettelin viivettä kuuntelun kytkeytymisessä lähetyksen jälkeen, jää nimittäin ainakin Vaasan toistimella oleva 'välikongi' kuulematta, tämä haittaa jos on epävarmaa kantaako signaali toistimelle.. Tähän voi toki olla joku asetus, en ole kerinnyt niin pitkälle tutkimaan.

Ihmettelyt ja testailut jatkuvat, lisää juttua tulee tänne kun kerkeän tekemään. Suunnittelin tehdä mm. suomenkielisen ohjeen youtube-videon kera kuinka ohjelmoida radion muistiin taajuuksia näppäimistöltä JA sama setti USB-kaapelin & tietokoneenkanssa ohjelmoinnista. Toisena ajatuksena olisi jonain iltana pistää palasiksi niin tuo TYT kuin Baofeng ja tsekkailla mitä muuta eroa löytyy kuin päällisinpuolin muutama nappi + taskulamppu..



Tässä fotoa kiinanveljeksistä

2 kommenttia:

  1. Baofengin menusta löytyy kohdat STE, RP_STE ja RPT_RL jotka vaikuttaa ainakin tohon välikongin kuulemiseen. Leikkaa "melua" tankulan päästön jälkeen :P Tällä viikolla tulee itellekkin ko. kapula Jyrkiltä. 73's

    VastaaPoista
  2. Onko kukaan tietoinen lähtevän audion modificatiosta, itse olen lukenut netistä että radiossa olisi -70db vaimentava mikkikapseli (tausta melua), kun on olemassa mm -35db vaimentava ja suosittelevat semmoisen laittoa. Tosin omani on Intekin tehokapula 7/8w, mutta täysin saman näköinen kuin esim Baofeng uv5re. Kyllähän näistä ääntä lähtee kun käyttää hyvää monofonia (Jyrki tietää mikä Wouxunin käy hyvin), muuten on vaisu audio kiinteällä mikillä, kuulemma ... Oh2eki

    VastaaPoista