torstai 8. elokuuta 2013

2m "Tukiasema" pystyyn..

Pitkänaikaa mennyt pelkän käsikapulan varassa tuo 2m workkiminen niin kotiQTH:lta kuin /portaappelinakin.. Nyt tuli hankittua kotiin autokone kun osui silmään sopivanhintainen käytetty Yaesu FT1900E 2m FM-rigi.. Perus 2m radio max 55W lähetysteholla, näppärän kokoinen ja fiksu peli..

Antenniksi väsäsin pikapikaa perinteisen 1/4 aallon GP-antennin mallia uhf-runko ja messinkitankoja + muutama abiko. Antennin nostin n. 8m korkeudelle maasta kiinnittämällä sen yläkerran parvekkeelle, apumastona 8m onkivapa josta pari ylimmäistä palaa napattu pois. Sopii muuten lähes kuin nakutettu tuohon motonetin 8m vapaan UHF liitin sisälle kun 2 ylintä palaa on irroitettu, hieman junttasin sinne kuumaliimaa samalla kun sillä suojasin antennia alapäästä ettei mene UHF-rungon läpi koksiin vesi.. Syöttökaapeliksi ei  harmiksi ollut käsillä kuin RG58 ohkaista koksia, ei sitä tosin tullut kun alle 10metrin veto niin ehkä tuo ei mailmaa kaada, vaihdetaan sitten joskus parempaan jos muistetaan :).

Pieniä testailuja tässä tänään illalla tehnyt, toistimia kuuluu mukavasti: Seinäjoki, Lapua, Pietarsaari ja .725 Ruotsin puolelta, luultavasti tuo Sundsvallissa sijaitseva, sekä tietenkin Vaasan toistin.. Suora kuso tuli testiksi myös ajettua OH6ALPOn kesämökille Iso-Kyröön, jonne matkaa lie n. 40km..  Toimii siis ihan mukavasti.
Lisäksi tuo käsikapulaa kiusannut kaapelimodeemin häiriö ei näytä tuohon tulevan, olisiko tuo kun antenni on tuola ulkona korkealla eikä tässä välittömässä läheisyydessä.Seinäjoen 2m toistin kuuntelussa kuvaushetkellä.. Tulee ilman kohinoita..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti