lauantai 24. elokuuta 2013

"Puskaradion" fiksailua lauantaiprojektina...

Tuli aikoinaan jostain hommattua tuollainen ICON-merkkinen vanha kunnon "puskaradio" .. Tuollaisella, selenan lisäksi, itsekkin kuuntelu-urani aloittanut nuorena 10v ikäisenä..

Ihan täysiverinen tämä ei ollut vaikka toimiikin.. Helisee ja kolisee, piirilevy sisällä irti ja jotain muuta pientä joten oiva pieni projekti tyydyttämään ruuvaushalua hi..




Joku on tuosta irroittanut varmaankin jonkun tyyppikilven tms takapuolelta ja siihen tuommoinen reikäkin on porailtu joten tuli ajatus jos lisäisi samalla siihen ulkoiselle antennille liittimen.. Kaivelin miljoonalaatikkoa ja totesin että kyseiseen reikään sopii RCA-naarasliitin kuin nakutettu joten se kelpanee tähän käyttöön tälläiseen radioon.. 


Kuoret auki ja tuumailua.. Toinen piirilevyn kiinnitysruuvi puuttui kokonaan ja toisen muovinen kiinitystolppa oli poikki.. Ruuvi toiseen miljoonalootasta ja hieman pikaliimaa niin levy on taas lujasti kiinni radion sisällä. Kyljessä olevat kuulokkeiden ja ulkoisen virtalähteen liittimet myös tuli kiristettyä kun olivat löysällä ja heiluivat.


Tinailin antenniliittimelle johdot ja laitoin vielä varmistukseksi hieman kuumaliima ns. lukitteeksi liittimen mutterin päälle jottei pääse turhaan löystymään,


Kunhan tarrakirjoittimeen muistan ostaa tarranauhaa voisi tuohon vielä laitta ANT tai Antenni/Antenna tms. tarran lisäksi ettei siihen nyt kukaan vahingossa keksi vaikka jännitettä lyödä sisään..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti