perjantai 2. tammikuuta 2015

Lenkkeilykäyttöön APRS-kilke

Ja lisää APRSää, just for fun :-).

Tuli tuossa kaiveltua kaapista vanha ZTE Blade-android puhelin ja tuumailin testailla sitä käyttää APRSdroid-ohjelmiston ja baofengin kanssa APRS-trakkerina sillontällöin kävely- ja ennenkaikkea pitemmillä fillarilenkeillä..

APRSdroid sisältää afsk-modulaattorin joka vääntää siis aprs-paketit audiomuotoon jotka sitten lähetetään radiolle menetelmällä puhelin äyskäisee kuulokelinjaan paketin ja radiossa VOX aktivoi lähetyksen -> paketti aalloille..

Piuhaa puhelimen ja radion välille en vielä kerinnyt värkkäämään mutta testailin hieman menetelmällä paketti ulos puhelimen kaiuttimesta ja radion vieressä ptt-pohjassa, näyttäisi toimivan jopa tällä systeemillä niin miksi ei kunnon piuhalla.. Käyttöpuhelimeen tuo ei oikein sovellu koska puhelinta täytyisi pitää offline-tilassa ettei radio sitten lähettele bandille mm. viesti- ja muita soittoääniä.. Viestien lähetyksin näytti onnistuvan, täytyy laittaa molemminpuoliset johdot eli myös radiosta puhelimeen audiota niin voipi vastaanotella paketteja samalla..

APRSdroidin saa ladattua ilmaiseksi valmistajan kotisivuilta http://aprsdroid.org/




Tässä netistä lainattu kuva piuhan kytkemisestä, täytyy kaivella miljoonalaatikot oisko sopivia plugeja, tahi odotella vekoy:n aukeamista pyhien jäljiltä ensiviikkoon.. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti