sunnuntai 24. toukokuuta 2015

HF-Radion ulkoilutusta sommarön linnakealueella..

Vasta-valmistunut kenttäkäyttöön suunniteltu akkulaatikko ja hieno keli innosti ulkoiluttamaan radiolaitteita.. Pakattiin kamppeet autoon ja suunnattiin koko perheen voimin raippaluotoon, sommarön entisen rannikkotykistölinnakealueen maisemiin.. Rannalle oli rakennettu uusi hieno laavumainen katos viimenäkemältä ja grillauspaikkaakin hieman kohennettu.

Antennina 2x5m lankaa eli 14MHz puoliaalto-dipoli. Radiona Yaesu FT-450 ja tehoa aalloille ajelin ~50W pep.Yhteyksiäkin syntyi mukavasti ulkoilun ja grillailun lomassa useampaan maahan: Saksa, Puola, Tanska, Ranska, Venäjä, Italia, Espanja ja Britania. Lähialueen yhteyksiä siis, radiokeli ei ollut 1500-2000km pitemmälle kantava 14MHz alueella tälläkertaa mutta mukavia yhteyksiä nämäkin. Eritoten jäi mieleen pitempi rupattelutuoki Mr.Guenterin DG8OP kanssa, rupattelimmelähemmäs kymmenen minuuttia hänen ajellessa autolla saksanmaalla ja signaalit pysyi vakaana vaikka hän liikenteessä olikin jatkuvasti..

Muutama utelias katseli pitkään kun ongenvapaan lankoja ripustelin muttei kukaan uskaltanut suuremmin tiedustelemaan mitä puuhaan, mikä lie kylähullu ;). Tuli samalla reissulla tsekattua muutamat rantapaikat tuosta lähistöltä minne voisi aseman pystytellä jatkossa jos ei aina samaan paikkaan halua ajella. Raippaluodolla kun on tuo "Islands on the air" IOTA-EU101 tunnus niin se herättää kiinnostusta radioamatöörejen joukossa jotka keräilevät saarille saatuja yhteyksiä.. Niin ja kyllä se lounas luonnon helmassa vaan hyvältä maistui, koskapa ei pari nuotiolla käristettyä rasvalenkkiä olis nannaa ;).

Vähän kuviakin @ http://gallery.oh6gzt.fi/index.php/Radio-meetings-and-field-days/Raippaluoto-24-5-2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti