sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Handan 6000 - Tallentava digiboksi remonttiin.. Osa 1

Facebook kirpputorin lahjoitetaan-osiossa osui silmiin rikkinäinen Handan 6000, 160GB tallentava digiboksi kaapeliverkkoon.. Emäntä kehunut jotta moinen olisi ihan kiva ollut, mutta niin kova tarve ei ole vielä tullut että moista olisi hankittu. No tähän äkkiä AV, YV, Varaan ja kaikki muut FB-kirppiksen kommentit. Pikainen kysäisy myyjältä kertoo tuttua tarinaa: "Alkuun tinttaili ja sammuili, nyt ei enää käynnisty.. Olen ostanut jo uuden enkä osaa näitä korjailla". OK, kuullostaa tutulta powerin konkkavialta..


Tuntia myöhemmin olinkin jo laitteen hakenut, kaukosäädinkin mukana(!) ja täytyihän se heti nyppiä auki. Kas kummaa, samoxin lyyttihän se sielä hattu pystyssä tervehti ensimmäisenä powerilevyltä..


Tarkemmassa tutkiskelussa löytyi vain tuo yksi hatun pullauttanut Samoxin elko, mutta lisäksi levyllä oli 4kpl Sam Young-valmistajan elkoja jotka olivat sitten vuorostaan "kusasseet alleen". No päätin irroittaa kaikki powerin konkat kerralla, eipä nuo kalliita osia ole. Tilalle Rubyconin low-esr konkkia mitä tuo paikallinen Vekoy hyllystä myy suoraa..

Sotkuinen levy vaatii puhdistusta..
Levy putsattuna ja odottamassa uusia kondensaattoreita.
Ostoslista tehty, vekoyltä osat lähipäivinä ja katsotaan herääkö boksi henkiin konkkarempan jälkeen! Palataan asiaan siis seuraavassa aiheeseen liittyvässä postauksessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti