torstai 24. syyskuuta 2015

Näyttövammainen Danita 3000

Radiohullut.net-sivuston foorumilla oli ilmoitus jonka laatija oli halukas vaihtamaan Icom IC-22A 2m FM-radion la-puhelin tarvikkeisiin.. Kysäisin ilmoittajalta olisiko hän mahdollisesti halukas vaihtamaan ko. radion Danita 3000 la-puhelimeen kun muistin sellaisen hyllyssä olevan, tosin näyttövammaisena odottamassa korjausta..

Kiinnostuskiikarit korjaamiseen löytyi kun vaihtokauppakin kelpaisi jos danita on kunnossa..

Danitasta ei tullut otettua kuvaa ennen operointia mutta konetta vaivasi ko. mallille perinteinen näyttövammaisuus eli yli puolet näytön segmenteistä oli kadoksissa. Muuten radio tuntui toimivan kyllä hyvin.  Radio auki, kovin työ oli irroitella muovinen naamataulu, muuten purkaminen sujui mukavasti. Kävin läpi kaikki näyttölevyn juotokset. Näyttölevyn ja päälevyn välinen yhteys on toteutettu tinasilloilla jotka ajanmyötä pätkivät jos kone saa hieman rankempaa käsittelyä.Poistin vanhat tinasillat, putsailin piirilevyn ja juottelin uudet sillat paikalleen. Samalla irroitin näytön ja putsasin läpi huolellisesti. Näyttö takaisin kasaan ja kokeilemaan sanooko radio enää mitään.

Koneen käynnistyessä kaikki näytön segmentit palavat, hyvältä näyttää.
Ja toimiihan se!
Lisäksi kävin kaikki "normaali juotokset" läpi päälevyltä, pintaliitoskomponentteihin en koskenut. Vielä kiinni taajuuslaskuriin sekä tehomittariin, kaikki näyttää siltä miltä pitääkin. Tehoa lähtee ~4W ja taajuus on tarpeeksi kohdallaan FM-/AM-työskentelyyn. 


Noin vaan yksi melkeen SER-tuomion saanut radio herätetty henkiin ja menossa harrastajan käyttöön, ilmeisesti mobileasemaksi. Pitkiä kusoja danitalle, ei luulisi juotosvikojen vaivaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti