tiistai 11. huhtikuuta 2017

Uudelle QTH:lle antennia ja RF-kuristimen suunnittelua..

Ääneenkin pitäisi nopsasti päästä joten päätin uudelle QTH:lle laittaa ensialkuun antenniksi GPM-1500 laajakaistavertikaalin, asennettavuuden helppouden ja rakenteen takia. Ko. antennista kun ei sojota 1,5-2m pitkiä maatasoja joka suuntaan niin myös suht lähelle maanpintaa asennus onnistuu, eikä antenni ole järkyttävän kallis.

Samaan pakettiin tilasin kasan Ferroxcube CST19/11/12-3S4-ferriittirenkaita syöttöpisteeseen asennettavaan RF-kuristimeen. Kuristimeen tulee 30kpl ko. renkaita joka nostaa esim. 25MHz-taajuusalueen impedanssin 1600ohmiin. Tuolla rengasmäärällä kuristimen pitäisi toimia täysin 80-10m alueilla, toki 6m myös antennista "löytyy" mutta on erittäin huono hyötysuhteeltaan ko. bandilla.



Samanlainen antenni, tosin ex-omistajan hieman tärvelemä (kelasta pätkä poltettu oikoiseen yliteholla kaiten) minulla oli ensiantenni entisessäkin QTH:ssa ja hyvinhän tuo palveli, varsinkin 20-10m välillä. Tälläkertaa ei ole pelkoa jotta antennista olisi kelaa tms. tärvelty kun se odottaa käyttämättömänä paketissa :).






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti