sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Wimo GPM-1500 asennusta uudelle QTH:lle

Maa on sulanut senverran että vertikaalin mastojalan kaivaminen maansisään onnistuu joten keväisen lauantaipäivän agendaksi muodostui antennin pysytyshommat.

Antennin mastoksi olin suunnitellut reilun metrin pitkää mastoputkea ja putken jalaksi vanhan ison terassivarjon jalustaa. 


Kaivelin jalan noi 30cm syvyyteen maansissään ja lisäsin joka jalalle n. 20kg kivilaatat painoksi, aluksi vatupassin kanssa suoristelua mutta lopulta se työkalu joutui sivuun ja homma jatkui ihan silmämääräisesti. Kohtuu kivasti oli maa tosiaan sula ja kaivamisessa ei järin isoa työtäkään ollut. 

Hetki ihmettelyä jotta putki on suora ja maat takaisin päälle, sitten jumppaa ja tamppaamista :).


Kun putki oli pystyssä ja antenni kasassa täytyi vielä kaapelikanavakaivella.. Kaivelin samalla kahteen suuntaan n. 10m 16mm2 kuparia maadoitukseksi, maadoituspiste tuossa mastoputken alapäässä, jalan yläpuolelta. Jämäkuparinpalan laitoin vielä antennin rungosta maadoitusliittimenä toimivaan mastokiinnikkeeseen vaikkakin eipä tuo tarpeen ole, ehkä enemmän näön vuoksi tms, ompahan maadoitettu jos naapureita kiinnostaa.. 

Kaapelin toin vanhan puutarhaletkun sisällä kaivettuna maahan, samaan kanavaan toinen 16mm2 kupareista ja mullat takaisin päälle. Nurmikonsiemeniä täytynee ostella hiukan paikkaamaan vahinkoja hi.Antennin syöttöpisteessä on 30kpl ferroxcube CST19/11/12-3S4-ferriittirenkaita kutistesukalla lukittuna kaapelin päälle vaippavirtoja katkaisemaan.Maatasot jäivät vielä asentamatta, tarkoituksena laittaa 80, 60, 40, 20, 15 ja 10m bandeille omat radiaalit 0.4mm2 puhelinkeskuslangasta upotettuna nurmikkoon. Rakenetelin jo hienon työkalun jolla kaapeli pudottaa nurmikkoon, harjanvarresta, taltasta sekä ongenvavanpätkästä :-D.

Maatasojumppa jäi myöhemmäksi, illalla alkoi sataa luntakin ja sitä aamulla ~10cm maassa joten odotellaan kesäisempiä kelejä sen kanssa. 

Lopputulos: 20m toimii ainakin erittäin mukavasti kuten odottaa voikin, antenni virittyy LDG AT-200Pro2 virittimen kanssa 80m-10m kaikille amatööribandeille vaikka radiaalit vielä puuttuukin. Toiminnasta vielä muuten erikoisemmin ole tietoa muuten kuin että 20llä kyllä signaali on jo etelä-afrikkaan ja ameriikkaan kaikunut :).Testit jatkuu. Kiitos antennin- ja ferriittejen, jälleen kerran erittäin nopeasta toimituksesta, kuuluu Jyrkille / Utec OY. Suosittelen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti