torstai 20. heinäkuuta 2017

OHFF-0010 Lauhanvuoren kansallispuisto On The Air!

Lomapäiviä närpiön mökillä viettäessä herkesi ajatus osallistua radioamatöörien kansallispuisto-aktivointiviikkoon lähistöllä sijaitsevasta Lauhanvuoren kansallispuistosta.

Tuumasta toimeen ja suunnittelu käyntiin, 1 vuorokausi puistossa luonnosta nauttien ja kusoja pitäen.. Varustuksena pakattiin mukaan teltta, makuualustat- ja pussit, HF-radio sekä antenni, 80Ah vapaa-ajan akku, vaihtovaatetusta, uimakamppeet sekä muonitusta ja ruoanlaittotarpeita.

Reissu aloitettiin närpiön mökiltä lomatyyliin pitkään nukkuneina, ajeltiin rauhassa paikanpäälle ja muutaman kävelyretken myötä saatiin kaikki tavarat leiripaikalle saakka. Leiriytymispaikaksi oltiin jo valmiiksi kansallispuiston kartasta katseltu Spitaalijärven rannalla sijaitseva telttailupaikka jonka varustukseen kuului kuivakäymälä sekä tulentekopaikka.

Paikanpäälle päästyämme Suvi ja Oskari aloittelivat teltanpystytyksen, itse heittelin 80-10m "Windom" OCF-Dipolin puidenoksille ja ryntäsin auttamaan leirin pystytyksessä. Muutamat testikusot 40m bandilla ja ruoanlaiton pariin. Muonituksen puolesta olimme varustautuneet purkkihernekeitolla sekä jalostajan "pussikanakeitolla", jälkimmäiselle erityisesti suositus - helppoa ja erittäin herkullista, sekä sekalaisella määrällä erilaisia hedelmiä pikkunälkään ja ilta-&aamupaloiksi..


Leiripaikka.

Hernerokka keittyy.
Kuten arvata saattaa, kansallispuistossa missä ei ole juuri naapureita ja heidän plasmatelkkareitaan - oli taajuusalueet erittäin puhtaita pohjahäiriöistä, parhaimmillaan, tai pahimmillaan, tuli SSB-yhteyksiä pari pidettyä niin, ettei vasta-aseman signaali nostanut mittaria lainkaan mutta kuso kulki silti!

OCF-Dipoli puunoksalla.

Teltta-asema. FT450 & 80Ah vapaa-ajan akku virtalähteenä.

Omalla panoksellamme osallistuimme tähän aktiviteettiviikkoon reilu 60QSOn voimin, joka riittää jo tekemään aktivaatiosta virallisen (44 Qsoa, 44 = Flora Fauna) ja näinollen OF6GZT/p aseman lauhavuoresta workkineet voivat kuitata kuson yhdeksi hakiessaan OHFF-kansallispuistoawardia.

Kiitos vasta-asemille!

Ja jos jotain miinusta pitää keksiä reissusta niin polttiaisia nousi illalla VALTAVAT määrät kiusaamaan, eivät mitenkään mukavia kusokavereita!  Paikkana muuten erittäin hieno, suosittelen!

Muutama kuva vielä perään


OH6GZT&OH6EZU/QRM Oskari silhuetti spitaalijärvellä.

Laituriapitkin uimaan!

Pitkospuut leiripaikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti