maanantai 25. joulukuuta 2017

GPM-1500 suorituskyvyn parantamista..

Välipäivinä olisi tarkoitus nostaa Cushcraft R-9 ylös, tässä siltikin tuli hetken mielijohteesta kokeiltua saisiko tuon GPM-1500 säteilytehoa hiukan nostettua lisäämällä siihen bandikohtaisia radiaaleja..

Tällähetkellähän antennissa on maatasoina eri bandeille lankoja upotettuna nurmikkoon, nämä uudet langat laitoin suoraan syöttöpisteeseen ja siitä viistosti maantasolle. Tein 5kpl 30m ja muutaman 20m 1/4-aallon maatasolangan ja vetelin minnepäin nyt mahtui pihamaalle.. Lisäksi pari puskaan ja aitaan yltävää lyhyttä pätkää joita ei erityisemmin ole mitoiettu mihinkään alueelle..

Äkkiseltään ainakin 30m raportit parantuivat huomattavasti, aiemmin FT8-modella raportinvaihto meni perinteisesti niin että kuulin asemaa 5-10dB paremmin kuin asema minua (60-70W teholla), nyt 20QSOn jälkeen näyttäisi olevan aika balanssissa lähetys ja kuuntelu 50W lähetysteholla. Eipä noita "nostettuja maatasoja" turhaan kehuta VS maahan haudatut. Mitään mittaustuloksia en ottanut, tuneri raksutteli uusiksi viritykset melkein joka bandilla eli sovitukset muuttui selkeästi.

Välivaihe, tämän jälkeen tuli vielä 6 lankaa lisää, takapiha on ansoitettu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti