lauantai 2. joulukuuta 2017

Päivitystä kotiverkkoon..

Radiorintamalla ei mitään järisyttävää ole hiljattain tapahtunut, kiitos työkiireiden..

Tuli bongattua facebook-kirpparilta ASUS RT-AC51U Wifi-reititin 15€ hintapyynnöllä, ilmoitus oli jo 2viikkoa vanha niin heitimpä yksityisviestinä myyjälle tarjouksen "10€ ja nouto saman tien". No myyjä suostui tähän niin pitähän se hakea pois. Kampe tänäpäivänä uutena hiukan vajaa 60€ uutena verkkokauppa.comissa, niin tuollainen hinta 6kk vanhasta, 2,5v takuulla varustetusta käytetystä lie oikein sopiva :).

Reititin asennettuna seinälle
Speksit oikein jees, 300Mbps 2.4GHz ja 433Mbps 5GHz taajuusalueella, molemmat alueet käytettävissä yhtäaikaa, USB levy/tulostin/jne.palvelin, NAT/IPv6/DNS-yms tarvittavat säädöt originaali firmwarellakin kovin mukavasti muokattavissa..

Vanhan Fritz!Boxin kautta WiFi:llä sai ~2m päässä olevaan läppäriin noin 25Mbps sisään, kauempana olevaan mediakoneeseen 20Mbps luokkaa.. Suoraa Fritzin kautta piuhalla yhdistettyyn pöytäkoneeseen nopeus oli 50-55Mbps luokkaa. Suoraa kaapelimodeemiin 1Gbps kytkimen kautta sillattuna latausnopeus pöytäkoneella 96-98Mbps.

Tällä uudella Asus-reitittimellä niin läppäriin kuin mediakoneeseen saa alaspäin nopeutta 60-70Mbps väliltä ja NATin takaa johdollisena pöytäkoneelle 90-96Mbps joten parannus edelliseen on merkittävä!

Uuden reitittimen kautta piuhalla
Wifin yli 5GHz kaistalla
Ehkäpä 10€ panostus kotiverkkoon on aina välistä hyvä, edellinen boksi palvelikin jo monta vuotta - sekin toki oli saatu bonkkina eräältä tutulta an...n asentajalta :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti