perjantai 6. huhtikuuta 2018

T20AAA-Design 1/2~aallon retkiantenni 27MHz:lle .... 1/3~aallon (tai 3/8) antenni 15m:lle?

Takapihalta kun löytyy tuo T20AAA-Designin mukaan tehty 27MHz retkiantenni (blogipostaus antennista), HF-Hamssipuolen antennia mittaillessani ajattelin että tsekataampas nyt käyrät tuostakin, jäi vahingossa 160-10m piirto päälle ja sieltä löytyikin sitten yllättävä erittäin matala dippaus, 6MHz:iä  LA-bandin alapuolelta. Ei käyrä kovin korkealla 24MHz alueellakaan ollut, kunnes nousikin sitten tuosta SWR 1:4~5 välille kunnes laskee taas LA-bandille..

Aika jännä huomio. Antennihan on siis alapäästä syötetty - ja sovitettu 5,2m lanka eli siitä tulee tuo noin 1/3~aaltoa 21MHz:lla..

Ei ihan heti tule mieleen 1/3-aallon antennia olleen kenellään käytössä mutta äkkiseltään analysaattorin piirtelemät käppyrät - ja mittaustulokset osoittaisivat että ainakin tuohon 27MHz lankaan voi tehoa ajaa huoletta 21MHz alueellakin.

Noh, hyvinhän se keinokuormakin vireessä toki on, täytyypä tässä kesäkelien noustessa ajella testauksia tällä ja mahdollisesti kokeilla hiukan lyhentää yhtä yksilöä jos saisi tuon dipin sopivasti keskelle 21MHz bandia, näitä kun muutamakin on onneksi nurkissa tehtynä.




Alla hiukan tarkempia mittaustuloksia pistetaajuuksilta 100kHz välein.



Ei se ihan törkeitä näyttänyt 24MHz alueellakaan?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti