maanantai 30. huhtikuuta 2018

G5RV kokeilussa takapihalla

Lauantaina pidettiin pienet takapihan talkoon vaimon kanssa, haravointia ja siivoilua sekä antennihommia.. Nappasin GPM1500-kepakon pois käytöstä ja korvasin G5RV:llä.

Antennin keskipisteen ripustin Spiderbeamin 12m HD-poleen, ylimmän palan jätin vavasta pois ja keskipiste tuli hiukan reilu 10m korkeuteen, avolinjan alapää n. 25~30cm maanpinnasta. Syöttöpisteessä tällähetkellä RF-Choke koaksiaalista, antennin ohjekirjasessa kun kerrottiin että ferriittibalunit eivät ole suositeltavia käyttää ko. antennityypin kanssa?? Antennin toinen viiksi menee talon takana olevan huoltotien yli puuhun ~10m korkealle oksanyli, toinen on takapihan aidassa n. 2,5m korkeudella.

Yhtenä mielenkiintona tuo 80m bandi, josko sitä saisi kotimaankusoja - muutama kokeilu ja antenni tuntuisi vetävän erittäin hyvinkin kotimaanyhteyksiin, sivuoireena kusoilusta kolmannen yhteyden aikana kuului keittiöstä PAM PAM PAM, sielähän se naapuri ikkunantakana, kuuluu muminaa kaiuttimista - no niimpä tietenkin. Se siitä onnistumisen riemusta..

Antenni tuntuu kuitenkin toimivan huomattavasti GPM1500sta paremmin ainakin 20 ja 30m-alueilla, AT-200Pro2 tunerilla näyttäisi virittyvän kaikille alueille 80-10m välillä. Kokeilut jatkuu, voipi olla että kesänaikana koitan siirtää koko antennin tuonne kauemmas pellolle, ehkäpä tuo 80m naapurinhäirintäkin katoaa sen myötä - olisi helpompi ehkä kun alkaa viljelemään ripakopallista ferriittejä kaiutinkaapeleihin yms..

Tällähetkellä tällä antennilla logissa jo brasilia, kiina ja useampi jenkki.


Selkeästi se jotain säteilee, kuvassa 20m minut kuulleita asemia 30.4 alkuillallaEi kommentteja:

Lähetä kommentti