torstai 1. elokuuta 2019

Kun antenni unohtui kotiin .... Quick'n'dirty - toimii!

Mökkiviikolle radiot mukaan - toki?! Aina. Antennivarustustakin tarvitsee raahata kun kiinteitä antenneja ei sukumökille oikein erinäisten hellasäröjen (ei oma xyl) vuoksi jättää..

Perus antennisettiin OCF-dipoli 80-10 ja jotain väliin jääville WARC:ille, vaan tälläkertaapa se lanka-GP unohtui kotiin. Ei niinkään väliä 17-15-12m bandeilla mutta 30m / 10MHz alueen poisjäänti jäi harmittamaan, se kun on aika mukava bandi välistä yöaikaan, on tullut havaittua.

Pikainen tutkimusretki varastoon, mkemää löytyy rulla ja koksiakin on repussa, sen erikoisempia keskipalikoita, pulikoita, liittimiä tms ei mukana sitten ollutkaan joten "Quick'n'Dirty"-rakennusmenetelmä käyttöön. Tämä ei ole niinkään antenninohjeeksi tarkoitettu, paremminkin vaan potkaisemaan aiheesta - aina voi ja pitää tehdä, voivottelulla jää kusot workkimatta :-).


Mitat pikaiseen netistä löytyvällä laskurilla (voi toki laskea itsekkin, 300/MHz/4x0.95) ja lankaa pätkimään, säteilijä ja 4 maatasoa. Koksista pää auki, maatasot vaippapuolelle ja säteilijä keskikarvaan tinaten. Onhan se ruma?



Eipä se siitä teipattuna juuri kaunistunut mutta lopputulos on silti toimiva ja ehkä aavistuksen vedenpitäväkin. Antenni ylös ja QSO kulki - jenkkejä roppakaupalla logiin heti ensi-istumalla!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti