perjantai 19. kesäkuuta 2020

WSJT-X - Single operator - 2 Radio - 1 PC

Tulipa tuossa kokeiltua, huvin vuoksi ja urheilun kannalta, viritellä yhteen koneeseen kaksi radioa ja kaksi WSJT-X:ää kuuntelemaan bandeja..

Omassa tapauksessani radiot ovat Yaesu FT-891 ja FT-450. FT-450:ssä on D9-liittimellä toimiva CAT johon olen kytkenyt suoran piuhan radio-PC:n COM-portista, FT-891ssä taas CAT-ohjaus kulkee radion takaa löytyvän USB-liittimen kautta, tämä sopii hyvin. 450 on kiinni koneen omassa äänikortissa (HUOM!! kaikki windows- yms. äänet pois ettei soi bandille) ja FT-891 ulkoisessa USB-äänikortissa, molempien audiojohdoissa toki muuntajat ja säätöpotikat välissä.

Vaan siihen WSJT-X:ään ja tupla-ajoon.. Pieni googletus ja helppoahan se on.

WSJT-X:n normaalikäynnistys avaa ohjelman, jos klikkaat toisen, herjaa ettei kahta voi päällekkäin ajaa - vaan voipas, pienen säätelyn avulla.

Tupla-ajo onnistuu määrittämällä molemmille radioille oma "käynnistyskuvake"/komento.
- Windowissa siis klikkaa työpöydältä WSJT-X kuvaketta ja tee siitä kaksi kopiota. 
- Nimeä kopiot esim WSJT-X Radio1 WSJT-X Radio2.
- Avaa pikakuvakkeen ominaisuudet ja lisää suorituskomennon perään --rig-name=RADIO1
- Tee yllämainittu toiselle kuvakkeelle --rig-name=RADIO2


OK?

Tämän jälkeen voit klikata kuvakkeita, molemmista aukeaa oma sovellus omilla asetuksillaan, nyt siis voit konffata rigikohtaiset asetukset molempiin, ja ne tallentuvat omiin kansiohinsa.

Kun normaaliajossa WSJT-X tallentaa asetustiedostot, logit yms c:\users\username\AppData\Local\WSJT-X, tuon --rig-name lisäpalikan avulla käynnistetty prosessi taas tallentaa tiedostonsa, myös logifileen c:\users\username\AppData\Local\WSJT-X - RADIO1 jne.

Myöskin JT-alert toimii ihan OK tupla-ajolla, käynnistysjärjestys WSJT-X radio1 + JT-alert, WSJT-X radio2 + toinen jt-alert. Näin esim HRD-loggauskin pelaa kahdella softalla yhtäaikaisesti.

No, ei se kummoista, sitten vaan muistetaan ettei rikota radioita lähettämällä eri sekvensseillä, antennit lähekkäin jne, varsinkaan samalla bandilla. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti