lauantai 4. heinäkuuta 2020

Icom IC-PS20 modaus "yleispoweriksi"

Kuolinpesästä tulleen TS-430S radion mukana tuli Icom IC-PS20 pakkamuuntajapoweri, tuohon oli kenwoodin virtajohto laitettu kiinteesti Icomin johdon sijaan, ja hieman modifioitu.

Tuossa kun vakiona poweri haistelee radiolta että on kytkettynä ja sitten vasta antaa sen +13.8VDC linjan "auki täysin".. Tähän oli modifioitu vipukytkin powerin takapaneeliin jolla annetaan "heräte".

Poistin tuon TS-430S virtajohdon ja vaihdoin takapaneeliin banaanilähdöt "500mA 13V" dc-plugi lähdön tilalle sekä toinen reikä miinukselle, porasin törkeästi etupaneeliin reiät päävirta ja herätekytkimille, ikävä tuolta powerin takaa noita väännellä jos poweri on hyllyssä / räkissä tms. Ehkä hieman ulkonäkö kärsi alkuperäisestä mutta huomattavasti käytännöllisempi nyt, mökkipoweriksi tämä menee, ei tarvitse kotoa raahata aina virtalähdettä.

Kävi alkuun mielessä että tekisi jonkun aikarelekytkennän tuolle "herätteelle", päävirran kytkemisen jälkeen 1-2sek viiveellä tuo DC-linjassa oleva kytkentä mukaan, mutta eipä ollut sopivia romppeita miljoonalaatikossa niin lisäsin toisen kytkimen päävirran kylkeen. Tuo heräte kun ei voi olla jatkuvasti kytkettynä, poweri lähtee standby tilaan jos tuo on kiinteästi kytkettynä, mutta 13.8VDC ulostulo ei kytkeydy. Mikä lie ollut tässä ideana? Noh, tässä hyvä mökkipoweri hieman "raiskattuna" alkuperäisestä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti