lauantai 11. heinäkuuta 2020

6m/50MHz "Stealth / piilo- dipoli"

Naapureiden ymmärrys näkyviä antenneja kohtaan on aika pitkälti "tapissa", ja tekisi silti mieli 6m:llekkin edes jotain, kelipiikkien kohdalla jos jonkun kuson saisi. Pieni vertikaalikeppi on mutta jaksaako sitä aina pystytellä erikseen, vaikea se on monitoroidakkaan jos antenni ei pystyssä ole..

Tuli sitten ajatus tuohon terassin yläpuolelle ripustaa dipoli, käy muuten pyykkinarustakin, toki emännänjatkos tarvitaan ripustamiseen..

Viikset perus dipolin laskukaavalla, syöttökaapeliksi valikoitu sitä mitä oli, eli valkoista RG58 kaapelia, noin 10m pituudeltaan, ei lie häviö kusoja vie. Antennielementit 2,5mm2 MKEM:stä, sitä kun tuossa oli pätkä, syöttöpisteeseen 7kpl ferroxcuben ferriittejä jonka läpi koax menee 2 kertaa. Näitä suositellaan käyttämään 15kpl RG213 tms. päälle 6m:llä, sattui olemaan tuo 7kpl, 2 kertaa läpivietynä on liki tuon 15x, onko vaikutus sitten yhtä tehokas, en tiedä, saa luvan kelvata.

Antenni on erittäin lähellä talon rakenteita, ja hyvin lähellä (20cm) tuohon terassin yläpuolella olevaan ritilään kiinnitettyä ledivaloroikkaa joka joulunaikoihin on käytössä, saakohan tuota vireeseen - ajatus mielessä silti kokeilemaan, no kyllä se ihan tarpeeksi hyvin :).

Hyvin on piilossa, se saako tällä kusoa mihinkään, näkyy sitten seuraavan avauksen myötä..Hyvin hukkaantuu taustaan???


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti