perjantai 13. marraskuuta 2015

iGatelle koneeksi Raspberry Pi B+


Tulin hankkineeksi (etuusasti kun sai) tuollaisen Raspberry Pi B+ minitietokoneen. Pitempään jo miettinyt tuota vaihtoehdoksi igaten tietokoneeksi, nuo pöytäkoneet kun varsinkin vie tuhottoman paljon sähköä noin pientä tehtävää suorittamaan mitä tuo aprx:n toiminta on. Vanha miniläppäri riisuttuna on toiminut ihan OK eikä sen sähkönkulutuskaan ole lähimainkaan samaa kuin vanhan pöytäkoneen, ainut vain ettei tuollaisia ole suunniteltu 24/7 käyttöön, kiintolevy tuntui lämpenevän aika reilusti..

Käyttöönotto ja asentelu olikin aika mukavan iisibiisi juttu ja tein siitä ohjetyyppisen jutun blogiin.

Raspeissa on kerrottu ongelmaksi tuo SD-kortin kestävyys "kiintolevynä", niissä kun on rajattu määrä kirjoituskertoja ja kortti lakkaa toimimasta. Hieman tätä ajatellen koitin muokata raspbian-käyttöjärjestelmää sekä käyttämiäni ohjelmistoja logittamaan mahdollisimman vähän ym. Täysin ReadOnly-järjestelmää en halunnut tehdä, toinen ohjelmisto joka tuossa pyörii vaatii saada kirjoittaa levylle tiedot vähintään kerran vuorokaudessa talteen.. Aika näyttää miten tuo tulee kestämään.

Ko. laitehan on niin pieni että se mahtuisi tuon MDR-radion sisäpuolelle, virtaakin sille mahdollisesti saisi tuolta radion sisällä olevalta 5V regulaattorilta. Regulaattori tosin rajoittuu 1A virtaan joten sen korvaaminen jollain hakkurilla- tms. voisi olla toimiva tapa. Jätetään tämä muhimaan ajatustasolle nyt toistaiseksi ja tutkitaan miten raspi-igate toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti