torstai 26. marraskuuta 2015

Mocoma 27 - 230V Mod ;)

Sukulaisen mökkilälläriin oli ilmaantunut pieni ongelma - se ei toimi. Tarkemmassa tarkastelussa viaksi paljastui varmaankin 20-vuotias jos ei vanhempikin virtalähde.. Alkuun vaikutti että vanhan mascotin saa ehjättyä pelkällä zener-diodin vaihdolla joka näissä tyyppivikana tunnetaan, vaan eipä se henkiin sillä herännyt. Toisiopuolen sulakken kannalle tulee 20V vaihtojännite jonka jälkeen oleva sulake napsahtaa aina kun laitteen kytkee virtoihin. Tasasuuntauspuoli on ehjä joten vika lie sitten regulointipuolella.. Tässäkohtaa totesin ettei ollut aikaa enempää tutkia ko. poweria ja hylkäsin sen odottavien läjään parempaa aikaa varten ja lähdin haeskelemaan korvaavaa virtalähdettä la-puhelimelle. 

Melko vaivatta löytyi miljoonalaatikonperältä 13V/3.3A hakkuripoweri joka pienten testailujen jälkeen osoittautui kykeneväksi ruokkimaan LA-puhelimen tarpeita. Jännitettä tulee 13.2V joka riittää mainiosti ja virtaakin antaa aivan riittävästi mocoman vakioon 4-5W lähetystehoon. Minkäänlaisia purrauksia ei hakkurista vaikuta tulevan niin RX- kuin TX-audioonkaan eli homma bueno. Alkuperäinen virtajohto (yllätys yllätys? mikähän näitä aina järsii) oli heikkokuntoinen ja lyhyt joten otin ja tein tästä mocomasta sitten tukiasema-radion. 

Reikä takalevyyn, vedonpoisto ja virtajohto suoraa printille kiinni - näin meillä on 230V Mocoma 27 AM Tukiasema-puhelin :).

230V Mocoma 27 AM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti