torstai 21. tammikuuta 2016

K-PO KPS-1225 Hakkuripoweri korjattavana..

Juotosvikaa juotosvian perään.. ?

Pieni aavistus, ei käytössä vaan kuljetuksessa, kohtuu hyvin pakattuna, hajonnut K-PO KPS-1225 virtalähde työnalle, toimivana paketoitu - rikkinäisenä purettu..


Kannet auki ja hommiin, kauaa ei tästäkään tarvinnut vikaa hakea kun se jo paikallistui. Ison tehotransistorin yksi jalka on kokonaan irti piirilevyltä. Tämä nyt ei varsinaisesti näytä kylmäjuotoksesta johtuvasta viasta kun on repäissyt tuota foliotakin mukaan pinnalta, miten lie tuommoinen hajoaminen onnistunutkaan, trankku kuitenkin on kiinni powerin rungossa omalla ruuvillaan - no, kolvi kuumaksi ja tinarulla esiin..


Taaskin kerran pikaisen tinailusession jälkeen koeajo osoitti että vian paikallistaminen osui oikeaan ja virtalähde lähti toimimaan kertalaakista. Kävin samalla muut juotoksetkin läpi mahdollisien kylmäjuotosten varalta. Kuoret päälle ja takasin hyllyyn odottamaan josko tämä kohta joutuisi erään projektin kohteeksi. Ajatuksena ollut remote-aseman Raspberry PI-tietokoneella ohjattava virtalähde, no siitä enemmän sitten itse projektia koskevassa postauksessa myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti