lauantai 23. tammikuuta 2016

Mikrofoniteline vanhasta lampusta 3D-tulostimen pienellä avustuksella..

Erilaisia patentteja mikrofonitelineeksi hamshackkiin on tullut käytettyä ja nähtyä myös muilla, yksi monista on lampun sarana-varren käyttö mikkitelineenä, joku moinen patentti itselläkin oli aikanaan käytössä ollut - hajosi vain sitten ja joutui romukoppaan..

Viimeisin setuppi oli vekoyltä hankittu joutsenkaula joka onkin hoitanut työtään hyvin ~2v ajan mutta on nyt alkanut löystymään kohtuu painavan mikrofonin kanssa eikä meinaa pysyä asennossa..

Hacklabin SER-läjässä oli vanha pöytävalaisin ja kun pajalta löytyy myös 3D-tulostin tuli ajatukseksi tehdä uusi versio mikkiteline pöytälampusta-viritelmästä.

Alkuun pähkäilyä mikrofonitelineen alkuperäisestä palikasta sekä lampun kiinnityspalikasta miten niistä tulisi yksi. Projektin vaikein osuus lie tuo 3D-mallinnus, tässä joutui hieman taustatukea kyselemään, kiitoksia wolfgarille jelpistä.

STL-filee kappaleesta löytyypi jos joku innostuu tulostelemaan samanlaista?
http://oh6gzt.fi/stuff/mikrofonipalikka.stl
Kappale tulostui mukavasti, pienempää reikää joutui hieman viilaamaan isommaksi, muuten palikka oli sopiva suoraa.. Lopputuloksena siisti ja toimiva kappale, vielä vaikea sanoa käytännön toimivuutta ja kestävyyttä - se selvinnee myöhemmin kun mikkiteline on ollut ajossa pitempään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti