perjantai 15. tammikuuta 2016

Perjantai-illan projektina: maailmanraato - Sangean ATS-803A

Kerholle (oh6aa) joku raahasi taannoin vanhan Sangean ATS-803 maailmanradion rikkinäisenä jos jotakuta kiinnostaisi korjata, noh radio lojui kerhotiloissa n. vuoden kunnes päätin napata mukaan ja tsekata mikä mahtaa olla tilanteen vakavuus.

Joku pieni muistikuva olisi jotta puhe olisi ollut rikkinäisestä näytöstä, oikeasta kulmasta luuraten näki ettei näyttö ole "peruskamaa" vaan siinä on radioon yksilöllisiä juttuja kuten mode- ym. kuten näissä useimmiten tapaa olla, noh ei siinä mitään häviä kuin hieman aikaa jos tuota koittaa vilkaista..

Kannet auki ja hieman ihmettelyä, niin voisihan tätä kokeillakkin - yllättäen näyttöön tulikin kello kun virtoihin kytki, ainut vain että se myös katosi siitä aika vikkelästi. Asiaa tutkimaan ja sisäpuolelta löytyi yllättävän yleinen ja helppokorjattava vika - kylmäjuotos poweriliittimen jalalla.


Pienen tinailun jälkeen kuoret takaisin kasaan ja testaamaan, no ei toimi! Ei sano enää mitään. Kannet auki uusiksi, lähtikö joku piuha irti tms? Kun suurin osa ruuveista oli irti ja radio puoliksi purettuna tajusin etunaamassa olevan LOCK-napin olevan ON-asennossa. DOH! No sattuuhan näitä, ruuvit takaisin kiinni ja testiä, SW/MW/LW kuuntelussa löytyi paljon häiriöitä hacklabin elektroniikkaisessa ympäristössä mutta ainakin ULA-alueen radiokanavat kuuluu hienosti!

Siinähän tuo ja toimii! Vaihteeksi tämmöisiä helppojakin projekteja jotka antaa sitten tulostakin mukavasti. Eipä tuo ehkä ihan käytännöllisin ole kokonsa puolesta ja tuskin pärjää uusimmille ssb-maailmanradioille muutenkaan spekseissä mutta toimiihan ainakin! 


Onnistumisen ja perjantain kunniaksi taidan palkita itseni kylmällä Club-Mate Colalla! Jatketaan harjoituksia!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti