lauantai 6. toukokuuta 2017

Varoituksen sana ebaystä löytyvistä radioiden ohjelmointikaapeleista..

Ostin tuossa Tytera MD-380 DMR-käsiradiopuhelimen. Entinen omistaja oli tehnyt aikanaan itse johdon jolla ohjelmoi radioa mutta ostanut sittemmin ebaystä(ko tuote) ohjelmointikaapelin joka tuli radion mukana minulle. Vanha omistaja ei ollut piuhaa testannut ja minulla sitten alkoi ihmettely että miksikäs tämä ei toimi? Windowsin pitäisi jotain edes herjata jos ei tunnista yms. No, tyterassahan ei itse ohjelmointikaapelissa ole älyä vaan se on radion päässä eli usbista kulkee "suoraa usbia" radion tupla-plugille, mutta mitään eloa ei tullut vaikka radiokin oli päällä..

Yleismittarilla mittailin että kyllä nämä pinnitkin menee kuten kuuluu, en sitten tsekannutkaan ettei sielä ole mikään oikoisessa (ja olihan sielä kuten myöhemmin ilmeni).

Päätin kuitenkin avata tuon tietokoneen pään ja .... no, kuvat kertokoot loput
Okei? Joku muuhun käyttöön tarkoitettu usb-printti joka on sähköisesti "sahattu" poikki, tai ainakin yritetty..

2 ja 3 pinnit oikosulussa eli radiolle menevät Data + ja -

Hetken tuota ihmettelin että mikä tämä on ?? Irroittelin piuhat sitten tuosta usb-platalta ja totesin että se oikosulku on siinä. Mikälie USB-TTL adapteri tuo lie ollut alunperin? 


Kaivelin laatikosta ylimääräisen usb-kaapelin, teurastin ja juottelin piuhat keskenään oikeaan järjestykseen niin johan alkoi radiokin juttelemaan aateekoon kanssa.. 

ONNEKSI radio- tai tietokoneen usb-portti eivät tästä ottaneet nokkiinsa ja toimivat edelleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti