maanantai 7. toukokuuta 2018

/portable setin testailua takapihalla..

Minulle tuli taannoin kunnoltaan täysin kysymysmerkkiä oleva FT-817 160m-70cm QRP allmode TRX joka osoittautui testailuissa ihan toimivaksi kamppeeksi.. kts. Blogipostaus radion putsailusta jne.

Kun radio vaikutti toimivalta, täytyihän sille hankkia virtalähde mitä käyttää "puskareissuilla".
Akuksi valikoitui vekoyn tarjonnasta ~2kg painava 7Ah lyijyakku (151x65x94mm) ja tälle sopiva max 1A latausvirraltaan automaattilaturi.. Virtajohto rakenneltu asianmukaisesti suojatuilla liittimillä ja tupla-sulakepesällä jne. Kaapelia 1mm2 parikaapelia, n. metrin pituinen virtajohto. Riittää hyvin akulta radiolle ja kestää tarvittavan kuormituksen.

Antennipuolella toistaiseksi "pelkkää lankaa" eli puoliaaltodipoli 20m:lle, ajatuksena tehdä ns. "linkkidipoli" jossa voi antennia jatkaa lattaliittimillä.. Perus antenni 0,5mm2 mkemiä käyttäen ei paljoa 20m:lle paina.. Syöttökaapelina RG58a muutama pätkä joita voi tarpeen vaatiessa sitten yhdistellä toisiinsa naaras-naaras-jatkoliittimellä.

6m lasikuitutolppaan 20m dipoli Inv-V asennuksena ja kiinni radioon, no 8S-yksikön kohinarähinä eli tulipa todettua ettei tuo bandeilla oleva häiriö ainakaan sähköjohtojapitkin tule radiolle. Kourallinen kusoja siinä tuli pidettyä mm. italia, espanja ja pisimpänä san marinoon. Tuosta kun nousin sytyttelemään grilliä niin XYL OH6EZU jatkoi ja workiskeli myös muutaman EU-maan ensimmäisinä QRP-yhteyksinään.

Ensiviikonloppuna jos keli on hyvä, voisi pakata rigin reppuun ja lähteä läheiselle pilvilammelle laavulle paistelemaan makkaraa ja pitämään kusoja :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti