maanantai 14. toukokuuta 2018

Antennirakentelua, 80/40m perhosdipoli retkille..

Tänään tuli radiohommia harjoitettua senverran että töidenpäälle mittailin 80m ja 40m dipolin viikset 0,75 monisäikeisestä päällystetystä kuparilangasta, kiinnitys BU-50 1:1 baluniin ja virittelemään.. Ajattelin alkuun viritellä antennin läheisessä puistossa mutta ei oikein löytynyt soipivia kiintopisteitä mihin antennin laittaa roikkumaan, narua kun oli kokonaiset 20m matkassa niin äkkiähän se loppui kesken..

Hetken turjaamisen jälkeen päätin nostaa dipolin remoteasemalle puunoksalle, sp. ~10m ja inv-v viikset alaspäin.. Hyvinhän tuo siinä sitten onnistuikin, tosin viiksiä sai lyhentää aika reilusti.. 80m elementeistä lähti varmasti 1,5~2m molemmista ja 40 elementeistä puolisenmetriä.. Dippi 80m:llä 3700 ja 40m:llä 7080, lie ihan hyvä koska aktiviteetti portablehommissa tulee keskittymään SSB-workintaan, ainakin toistaiseksi.

Toki rigi oli mukana repussa testikusoa varten, antenni kiinni ja ikäväkseni huomasin että remotesaitille on ilmaantunut 8s sähköpörinä, niin 80 kuin 40m alueille, prkl!...!! Tästä huolimatta onnistui kusonpito nopsalla kokeilulla ihan mukavasti ympäri kotimaata, olihan sielä yksi vasta-asema myös portablena 5W:lla äänessä, antenni kuitenkin toimii.

Remotesaitin uusi häiriö vaatinee tutkiskelua, jos häiriö on jatkuva niin täytynee miettiä uudelleen onko sinne järkevää sijoittaa radiolaitteita lainkaan, nytkun kotiQTH:llekkin on lupa laittaa kunnolla antenni, eikä pelkästään "takapihaviritelmiä".

73 seuraavaan kertaan - perhosdipoli joutuu kunnon koestukseen ensikertaa seuraavana sunnuntaina SSA-portabletestissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti