sunnuntai 14. elokuuta 2011

Mocoma 45 - FM-Deviaation nosto

Hieman tuli kanavilla palautetta asiasta että Mocoma 45 ja vakiomikrofoni kombinaatiolla olisi hiljainen ääni verrattuna signaalin voimakkuuteen.. Hienoja "tehomikkejä" kun ei kokoelmista löydy niin piti asiaan löytää ratkaisu muilla tavoilla...

Kannet auki, koneen sisältä, naamataulu sinuunpäin komponenttipuolella on oikeassa reunassa pieni erillinen printti (omassa laitteessani merkitty: PTZZ033AOX) joka on siis FM-ilmaisimen piirilevy & komponentit. Tältä levyltä löytyy FM-deviaatiolle säätötrimmeri joka on merkitty RV501. Tästä säätämällä vastapäivään, koneen ollessa naamataulu sinua kohden saat deviaatiota voimakkaammaksi. Lisäaudiota löytyy kuulemma myös karsimalla äänilinjasta maihin menevät 2 kondensaattoria mutta tähän ei itseltäni löydy vahvistusta, deviaation nosto riitti omassa koneessani.

Huom, tätä ei pitäisi tehdä pelkän vasta-aseman korvaraportin perusteella vaan kunnon mittalaitteiden kera, muutoin voi lähettimesi alkaa lähettää ei-toivottuja häiriölähetteitä valitsemasi LA-kanavan ulkopuolella.



2 kommenttia:

  1. Mistä sais mokoma-45 antennin mangneetilla katolle johdolla ja sopivalla päällä lälläriin. Kiitos jos joku osaa jelpata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heps, antenneita myy monikin alan liike suomessa, esim www.koneita.com seinäjoella.

      Poista