perjantai 12. elokuuta 2011

Punaisten lyhtyjen Mocoma 45

Mocoma 45 & Punainen valaistus

Taustatarinaa: Radio tuli hankittua edullisena leiriostona POLA:n kesäleiriltä. Muuten toimintakuntoinen laitos lukuunottamatta rikkinäistä mittarin taustavaloa & rikkinäisiä rx/tx-valoja... Joten nämähän piti korjata + lisätä yläkanavat...

Ensimmäisenä työvaiheena irroitin 45 ja 27 mocomien naamataulut. Irroitin 45 mocoman naamataulusta keltaisen RX-valon suojuksen ja korvasin sen 27 mocomasta irroittamallani punaisella.

Mocoma 27 lahjoitti nöyrästi lamppusuojuksen..


Nyt siis niin RX- kuin TX-valot ovat molemmat punaisia. Pieni täppä kuumaliimaa suojuksen taakse ja hyvin on taas kiinni. Seuraavana työvaiheena avasin signaalimittarin, irroitin vanhan palaneen hehkulampun ja korvasin tämän uudella lampulla jonka päälle on asennettu punainen värihattu. Tässä vaiheessa kannattaa käyttää varovaisuutta ettei signaalimittarin viisari taitu, on meinaan hieman kiusallinen saada takaisin suoraksi :-)

Uusi pienoishehkulamppu ja värihattu

Asennus meneillään, vanha lamppu vasemmalla

Testataan, valo toimii!

Mittarivalo & RX/TX-valot on nyt hoidossa, seuraavana työvaiheena yläkanavien modifiointi napintaakse ja etupaneelin led-valo. Asensin etunaaman oikeaan yläkulmaan pienen (tietenkin punaisen) led-merkkivalon joka ilmaisee koska yläkanavat ovat käytössä. Itse yläkanavien valinta tapahtuu ANL-Häiriönpoistajan kytkimellä. Juotin irti alkuperäiset johdot kytkimeltä, liitin ne pysyvästi yhteen jolloin ANL-häiriönpoisto on aina päällä. Tämän jälkeen juotin PLL-piirille menevät johdot kytkimen off asentoon ja merkkivalolle menevät johdot kytkimen on asentoon. Merkkivalolle jännitteen otin samasta pisteestä mihin on juotettu s-mittarin lampun johdot.

Modifikaatiota en ala sen enempää tässä selittämään, aiemmin tekemäni modifikaatio-ohjeet löytyvät CBHarraste.info sivustolta!

 Yläkanavien merkkivalo


Kun kytkin on ala-asennossa on normaalikanavat käytössä ja merkkivalo ei pala, kun kytkin käännetään on-asentoon "katkaisee" se PLL-piirin 11-jalan yhteyden ja näinollen yläkanavat tulevat käyttöön (esim 16-31). Näytössähän ne eivät näy, vaan eipä se onnistu kuin vaihtamalla kanavarumpu, joita ei valitettavasti ole juurikaan tarjolla, hakusessa kyllä kokoajan. Jos omistat ylimääräisen, ilmoittelehan niin ostan pois :).

Johtosotkusta tuli melkoinen.. :D


Kannet kasaan ja eikun kusoilemaan, punaisten lyhtyjen mocoma on nyt valmis hi :)

Lopuksi vielä "tunnelmakuva" .. Tätä kuvatessa emäntä katseli silmät pyöreänä kun äijä ramppaa virtalähteen, mocoman ja kameran kanssa vessaan ja ovi perästä kiinni... No miten sitä keskellä päivää muuten pimeässä kuvaisi?? ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti