sunnuntai 14. elokuuta 2011

Mocoma 59s -> 59ss yläkanavat

Itselleni & muutamalle kaverille on tullut tehtyä 59 Mocoman kanavalaajennuksia ja otettua kuvia operaatiosta niin päätin kirjoittaa tämän pienimuotoisen ohjeen tämän työn suorittamiseen. Ohjeen seuraaminen ja sen toteuttaminen omalla vastuulla!

1N4148 diodi   3kpl
39KOhm vastus 1kpl
BC535/BC 547 NPN To-92 Transistori
Johtoja, juototarpeet, yleismittari..

Irroita pieni printti jolla LOC/DX- jne kytkimet sijaitsevat. Juota irti harmaa ja ruskea johto. Irroita R401 vastus ja juota sen tilalle hyppylanka. Tämän jälkeen juotetaan irroittamasi johdot yhteen ja niiden päähän R401 paikasta irroittamasi 47-52K vastus. Vastuksen toiseenpäähän juotetaan johto joka taas juotetaan koneen maahan (esim suoraa virtaliittimen - kohtaan). Nyt kone on pysyvästi DX-tilassa.

Klikkaa nähdäksesi täysikokoiset kuvat...

Seuraavana työvaiheena valmistellaan DX/LOC kytkin yläkanavien valintaan. Katkaise keskimmäiset tinasillat/foliot kuvan mukaisesti ja juota nastoista keskimmäinen ja etulevyn puoleinen yhteen. Varo lämmittämästä jalkoja liikaa jos käytössäsi on tehokas juotin, muovisisustainen liitin ottaa itseensä suhteellisen helposti.. Kun nämä työvaiheet on suoritettu, tarkista yleismittarilla poistamasi tinasillat ettei ne jää yhteen. OK? Juota irroitamasi R402 vastuksen etunaaman puoleiseen reikään johto (tällä maadoitetaan PLL-piirin 7-jalka).  Nyt voit kiinnittää kytkimet sisältävän printin takaisin koneen etuosaan.


Seuraavaksi juotetaan koneen pääprintin juotospuolelle 3 diodia anodipää piirilevyn nastoihin päin ja 1 vastus.  Diodit tulevat vastusten R129, R130 ja R131 pinneihin (kts. printin toiselta puolelta & kuva), 39K vastus juotetaan vastuksen 132 pinniin (koneen takapään puoleiset pinnit, ei näytön puoleiset).


Tämän jälkeen juotetaan R129 ja 130 vastuksilta tulevat diodit ja PLL-piirin 7 jalkaan menevä johto NPN transistorin emitterin. Samaan pisteeseen juotetaan myös DX/LOC-kytkimelle menevä johto. R131 vastukseen juotetulle diodille menevä johto juotetaan transistorin kollektoriin ja R132 vastukselle menevän 39K vastusksen johto transistorin kantaan. Nyt modifikaatio pitäisi olla valmis ja DX/LOC nappi pohjassa 11 kanava vaihtua kanavaksi 31, ja näkyä myös näytössä.Lisää kuvia: Mocoma59s kanavamodaus kuvagalleria
Modikset ja ohje tehty Radiohullujen 59ss ohjetta mukaillen..

2 kommenttia:

  1. KIIITOS.
    en tiedä miksi mun modaus epäonnistui vain sillä kytkimel ja rupes toimii ku lisäsin näyttö homman tosin transistori jäi pois. eli vain kanava vaihto ja näyttö.
    sun phjeet oli paljon parempia ku ne toiset jotka löysin ja hyvät kuvat :)

    VastaaPoista
  2. Jahas, kiitos kiitos, kiva kun on ollut ohjeesta apua :)

    VastaaPoista