maanantai 1. syyskuuta 2014

80m Inverted L-kokeilua takapihalle

Rakentelin joutaessani takapihalle kokeeksi 80m taajuusalueelle inverted-l antennin..

Antennielementteinä toimii ~20m pitkä päällystetty 0.75neliön asennusjohto sekä kymmenkunta eri pituista radiaalia jotka on upotettuna maanalle..

Vertikaaliosuus koostuu dx-wiren kauppaamasta 12,5m lasikuituisesta mastosta lyhennetystä n. 8.5m osasta. Tämän pitemmäksi ei voinut lasikuitumastoa jättää koska yläpää on jo niin löysä ettei se jaksa kannatella tuota ohutta lankaa pystyssä vaan menee hienosti mutkalle. Vertikaaliosuuden päästä lanka lähtee viistosti alas pihassa olevaan puuhun, osuu myös matkalta puun oksaan jonka ansiosta kulma muuttuu hieman viimeiselle 1,5m matkalle..

Lyhensin säteilijän johtoa n. 50cm ja totesin jotta antenni on hyvin vireessä ilman tuneria 80m:llä 3.65 - 3.75 välillä, mikä sopii minulle hyvin kun SSBllä pääosin olen äänessä..

Kohina/pörinätaso on aika voimakas, 6-7s koko bandin.. OH-signaalit 9s luokkaa ja vasta-asemilta saamieni raporttejen mukaan ei antenni mikään älytön tykki ole mutta toimii sentään paremmin kuin tuo 40-10välille tarkoitettu OCF-dipoli väkisintunattuna.. Testailut jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti