maanantai 8. syyskuuta 2014

BPRS - Just because you can..

Tulipa netissä vastaan OH3NE-kerhon juttu BPRS-hotspotista ja ajatus jos meidänkin kerholle tuommoisen laittaisi? Toki sitä täytyy ensin kokeilla ja testata kotikäytössä niin näkee hieman toimintaa :-).

Eli mitä? Lainataan hieman wiki.ham.fi:ltä

"BPRS eli Bluetooth Position Reporting System on ohjelma, jolla saadaan määrätyssä paikassa, esimerkiksi radioamatöörikerholla tai -leirillä, olevat radioamatöörit automaattisesti näkymään APRS-kartalla oikeassa paikassa. Sillä saadaan bluetoothilla varustetusta tietokoneesta tehtyä BPRS-hotspot."

Miljoonalaatikossa pitkään pyörinyt Bluetooth usb-dongle kiinni aprs-igate palvelimeen ja softa tupaan.. Ohjelma kääntyikin wiki.ham.fi ohjeiden mukaan nätisti, pientä säätöä oli kordinaattien kanssa, puhelin näytti ensin hyppäävän 500m päähän pellolle josta toisellepuolelle 500m päässä sijaitsevalle hevostallille.. Pienen puuhastelun päälle paikka vakiintui ja lähti tuokin systeemi pelaamaan :).. Kantama tuossa usb-donglessa on niin huono ettei se poimi kuin samasta huoneesta, vaan eipä sen tarvitsekkaan, tuon avulla voi halukkaat kerholla läntätä itsensä aprs.fi-kartalle kerhonkohtaan helposti.. Ei tarvitse kuin vaihtaa puhelimen nimeksi 'bprs ohXcall' ja bluetooth näkyväksi niin hotspot sen bongaa & lähettää objektin kartalle.. Noooh, just for fun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti