lauantai 6. syyskuuta 2014

APRS iGate muutoksia..

APRS iGate toimi hienosti win7+APRSIS32 systeemillä... aina 2-3 päivää, jonka jälkeen jumittui... Softa alkoi syystä tai toisesta takkuamaan kun paljon asemia keräytyi logiin vaikka tietokoneen muisti ei todellakaan tullutkaan vastaan.. Ongelman ratkaisin tilapäisesti ajoittamalla kone boottaamaan kerran 2 päivässä mutta ei tuo ole OK pitempään joten joku toinen ratkaisu täytyi keksiä..

Katselin vaihtoehtoja, UIVIEW32 on ilmeisesti suhteellisen suosittu iGate-ohjelmisto windows ympäristöön, itseäni ei vain innostanut ettei ohjelmaa enää kehitetä, hyvin vanha ulkonäkö jne. ja toki muutenkin tuo windows ns. palvelinkoneessa hieman riepoo joten ratkaisuksi tuli Debian linux + APRX.

APRXn käyttöönotto ei sekään aivan kivutonta ollut, ohjelma toki kääntyi nätisti ongelmitta valmiista .deb paketista ja konfigurointikaan ei harmaita hiuksia tuottanut kun hieman on tuota linux-tuntemustakin taskussa (RX iGate ei tarvitse kummoista konffia).. Ainut ongelma oli nyt se ettei MDR-radio juttelekkaan tietokoneelle.. Tietokone kyllä lähettää beacon-paketin radiolle ja radio sen eetteriin, sieltä vain ei tule mitään takaisin.. Aikani tätä pähkäiltyä, ehdotti eräs amatöörituttu jos kokeilisin vanhempaa versiota APRX-ohjelmistosta, koska heillä oli myös ollut ongelmia uusimman APRX:n ja MDR:n kanssa. Vaihdon 28 version 25seen ja kappas, RF-logiin alkoi paketteja tipahdella heti nätisti.. Tuo vika jäi nyt selvittämättä, olin kyllä yhteydessä softan kehittäjään aiheesta että näin kävi..

iGatella on nyt antennina 3.5dBd vertikaali 10m agl, 2m talonharjan yläpuolella silloin kun en hamshackissa itse työskentele, kun oloilen shackissa käännän MDRlle antenniksi 1/4 GPn joka on parvekkeenkulmalla 5m agl.. Kovinpaljoa paketteja ei aprs-is verkkoon lopulta päädy minun igatesta koska kotiyhteytemme tuntuu olevan hieman viiveellisempi kuin oh6aa-3 iGaten yhteys ja APRS-touhussa kuten monessa muussakin, nopeus on valttia ja ensimmäisenä paketin aprs-is verkkoon toimittanut saa tagin objektin tietoihin, loput filtteröidään pois..

Joka tapauksessa igate tuntuisi nyt pyörivän hienosti aprx-sovelluksella ja ajatuksena olisi katsella saisiko tuohon kehiteltyä jonkun scriptin joka muuntaa tuon saapuvan pakettidatan html-muotoon mistä sitä olisi mukavempi seurailla ja katsella mitä oma asema on kuullut.. Kiva katsella mitä kelinmukana on omalle asemalle tullut..

OH6GZT    R OH8R-5>APET51,WIDE1*,OH6AA-3*,WIDE2*:!6440.09NR02424.28E&ANT51 iGate
OH6GZT    R OH6AC>APZMDR,WIDE2-2:!6257.45N/02257.09E#
OH6GZT    R OH6AC>APZMDR,OH6AA-3*,WIDE2-1:!6257.45N/02257.09E#

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti