tiistai 16. toukokuuta 2017

Johdollista internettiä OpenSpotille mokkulanperässäkin..

Aiemmassa bloggauksesa oli SharRF OpenSpot laitteesta jolla voipi liittyä kotoa- tai mistä tahansa DMR-radioverkkoon. Laitteessa kuitenkin tuo yksi miinus on ettei sitä voi kytkeä wifiin, sille kelpaa vain RJ45-liittimestä syötetty internet-yhteys.

Monia mokkuloita ja 4G-reitittimiähän löytyy mistä löytyy LAN-kytkin sisäänrakennettuna, omasta mokkulasta vain ei sellaista satu löytymään.. Mokkulani kuitenkin on 4G-mallia ja varsin pätevä etten näe syytä sen päivittämiseen, surffailin internetistä TP-Linkin wifi-boksin joka osaa toimia wifi-tukiasemana, asiakkaana tai toistimena.

Itse tilasin boksin vajaan 30€ hintaan täältä.

Se mitä itse hain, on tuo asiakkaana toimiminen wifi-verkossa eli laite kytkeytyy wifiverkkoon ja luo siitä verkon RJ45 liittimelle jonka kautta saa napsattua sitten johdolla OpenSpotille, tai mille tahansa muulle laitteelle joka langallista verkkoa tarvitsee
Näppärän kokoinen, samaa kokoa itse laite kuin virtalähde.. Ajatuksena oli katsella tälle jostain 2- tai 3-usb porttia sisältävä powerbankki jolla voi sitten ruokkia niin tätä wifipurkkia kuin openspottia, ja tarpeen vaatiessa vielä mokkulaakin - nämä kaikki laitteet kun syövät "usbisähköä" - näppärää?!

Pientä konffausta, laite oli helppo laittaa asiaksmoodiin - laite käyntiin, wifin kautta sisään vakiosalasanalla ohjeiden mukaan ja vaihto client-modeen..


WiFi-verkon vaihtoa en vielä tutkinut miten se tehdään, toki nopsastihan tuon purkin resetoi ja yhdistää toiseen wifiverkkoon, ei ole homma eikä mikään. Täytyy vain muistaa laittaa mokkulan asetukset purkkiin ennen reissuunlähtöä jos ei ole aateekoota tms. tulossa mukaan jolla asetuksia voisi räplätä.

Hiukan nopeus- ja pingitestailua läppärin kautta..  Lenovo X201 (i5 jne aikakauden kone) langattomalla antoi nopeustesti 4Mb/s hitaamman yhteyden ja lähes puolta isomman pingin kuin purkin kautta "johtonetillä".. Kyllä tuo selkeästi alle 30€ laitteeksi on pätevä. Täytyy vielä tutkailla minkälainen virrankäyttö tuolla on, mukana tullut virtalähde on 5V/1A.

Läppärin wifikortilla
"Piuhanetillä" tp-linkin kauttaToimii!
Wireless Wire Wan? WWW - yeah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti