tiistai 12. kesäkuuta 2018

POLAn kesänavajaisleiri @ Laihia / Rajavuori.

Pohjanmaan LA- ja Radioharrastekerho POLA RY:n vuosittainen kesänavajaisleiri järjesteltiin tälläkertaa hiukan normaalia ajankohtaa myöhemmin, kesäkuussa, 8-10.6. Paikkana tuttu Rajavuoren Erä- ja vaelluskeskus.

Itse nappasin perjantain liukumavapaaksi ja paineltiin Oskarinkanssa jo aamupäivästä paikanpäälle rakentelemaan hamssiasemaa pystyyn. Asemalle antenneiksi laitettiin iso repertuaari erilaista piikkiä ja lankaa. 10m QSOihin Sirio Gainmaster "la-keppi", V-UHF alueille Diamond X-300 vertikaali ja HF:lle langoiksi 80-10m OCF-Dipoli "windomi" sekä 80-10 välin G5RV.X300 oli omassa putkessaan ja Gainmaster+Windom omassa putkessaan saunarakennuksen katolla, G5RV pystytettynä 12m korkeaa spiderpolea apuna käyttäen hiukan sivummalla. Langat olivat aika lähelle samoissa ilmansuunnissa pitkittäin - tässä jännästi huomasi kuinka kohinainen windom onkaan vs. G5RV, vaikka vastaanoton signaalit olivat aikalailla yhtä voimakkaat. Windomin kohinataso oli bandista riippuen jopa 2-3s voimakkaampi. Windomissa oli kyllä kunnollinen vaippavirrankatkaisu, molemmissa päissä syöttölinjaa.

HAM-Asemalle radioiksi 2kpl FT450 rigejä, toinen vain digihommissa ja toinen phone/cw. SSB-puolta ajettiinkin pääasiassa windomilla ja G5RV oli digi-rigin perässä. Muuta asemavarustusta oli mm. PC oheislaitteineen, omatekeleet digisovittimet, LDG AT200Pro2 antenniviritin jne. tilpehööriä. Kusoja syntyi reilusti toistasataa ja DXiäkin jossainmäärin, mm. Japani ja Kanada.

OH6J Janne operoimassa leiriasemaa
CB/LA-asemalle perinteinen tuttu kokoonpano eli päärakennuksen katolle 10m vapa+mastoputket jossa T20 1/2-aallon lanka-antenni. Radiona kerhon SS-6900 superstar ("dx5000"). LA-kusojakin syntyi mukavat määrät ja asema toimi hienosti, pieniä mikrofoniongelmia lukuunottamatta.

Muuna aktiviteettina pientä peräluukkukirppistä ja antennirakenteluja. Lantin / OH3FWF Esan opastuksella rakenneltiin kerholle 2m ja 4m- alueiden SlimJim-antennit. Allekirjoittanut mitoitteli kerholle 160m dipolin, tätä emme kerinneet tässä tapahtumassa testailemaan.

Vasemmalta: OH6KP Jerri & XYL, OH1EDK Markku ja pöydässä OH3FWF Esa.

Kiitoksia kävijöille ja bandeilla kuitanneille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti