torstai 8. lokakuuta 2015

Kiinnikkeitä ja rumaa baluunia..

Uglybalunin toiminnasta ja merkityksestä ovat monet montaa mieltä, itselläni on positiivisia kokemuksia GP-antennejen kanssa RF-ongelmien hoidosta ko. yksinkertaisella kikalla. Taannoin 20m 1/4~ GP-antennilla workkiessani tuumasi Sveitsin Heikki että mikkilinjaan paukkuu RF pahasti. Pikainen kipaisu ulos ja ylimääräinen ~5m koksia kiepille antennin alapäähän ja nipparilla kiinni syöttöputkeen. Takaisin bandille ja ongelma poistui tuolla. Interweppiä selanneena olen havainnut monella olevan myös CP-6 antennin kanssa käytössä ko. laitos joten ajattelin itsekkin tuollaisen tuonne vääntäistä. Eipä tuo ~5m RG213-kaapelia lisää syöttölinjassa ainakaan vaimennuksia HFllä nosta joten tuskin siitä mitään haittaakaan on?

Romulaatikkoa ja varastoa hetken kaiveltuani tuli vastaan sopivat kamppeet ugly-baulunin eli koksikuristimen rakenteluun. Alumiininen kiinnitysosa joka on irroitettu vanhasta ala-vhf tv-yagista sekä pätkä viemäriputkea.

Lopputulos on no, uglybalun kuuluukin olla kai ruma? Eipä tämä kuitenkaan hirveästi häpeä ja tuola mastossa killuessaan ei varmasti erotu haitakseen..  Telkkariantennista irrotetun kiinnikkeen kiinnitin viemäriputken toisessa päässä olevaan levennykseen jolla myös hieman pelaa kötöstystä irti mastoputkesta. Eipä tuo kauas siitä tule mutta haittaako tuo mitään? En tiedä. Viisaammat väitelkööt siitä, tälläinen siitä tuli ja se saa kelvata :).


Isoimman työn kannattelusta hoitaa 8mm pultti jolle sopivasti oli vastakierteet kiinnikkeessä. Alemmas laitoin sivuille 5mm ruuvit läpi jotka ovat varmistuksena ja lähinnä pitämässä balunia suorassa, jos nyt vaikka valio- tai ingman-tuulet sitä koittavat käännellä.

Pahoittelen kuvien heikkoa laatua, kännykkäkamerankanssa soheltaessa niistä tuli hieman tärähtäneitä, kyllä niistä selkoa silti saa :).Uglybalunin valmistumisen lisäksi projekti liikahti eteenpäin myös sillä että mastoputken kiinnikkeet saapuivat tänään. Eipä voi taloon.com-verkkokauppaa moittia ainakaan hitaasta palvelusta, tilausksen löin verkkokauppaan eilen aamusta ~7 jälkeen, toimitus kotiovelle tänään klo 13 nurkilla. Tulivat muuten rahtikirjan mukaan suoraa SLO:n varastolta.Kiinnikkeet näyttää hyvältä, kyllä näillä pärjätään. Mastoputkikin on jo päädyllä odottamassa, maadoituskamppeet hyllyllä joten alkaa projekti olemaan siinävaiheessa ettei enää puutu muuta kuin itse antenni. Sen toimitus / nouto tapahtuukin radiohullujen järjestämien rompepäivien yhteydessä ensi lauantaina huissilla. Rompepäivistä voi tsekata lisäinfoa radiohullujen sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti